Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
Man3
FKS U SRCU

Re: Forum

Post by Man3 »

Kolege forumaši:
Ja ne znam šta vam smeta toliko Apocal?! Momak ima svoj stav, kritikuje što mu se ne sviđa, pohvali kad treba i sl. Metar drva se isto često pljuje nakon svakog posta jer ne misli kao većina foruma.
Obojica su barem pismeni i razmišljaju svojom glavom, znaju sastaviti normalan tekst, da ne moram jezik slomiti da pročitam šta su htjeli reći i Klaićev rječnik konsultovati da prevedem nepoznate riječi. Sastavili su obojica itekako dobrih postova, ali se to često ignoriše.

Na forumu pun kurac nekih šatro insidera iz **** materine (uvijek na tragu informacija), jebali bi se ali da im ne uđe (da im nadređeni i "izvori" ne saznaju da su prenijeli informaciju).
@swoper nema vremena da se javlja na forum kad je bilo koja druga rasprava, ali ima vremena da se javi svaki put kad se kritikuje forum, administracija i sl.

Pun je i meni kurac toga da čitam privatne prepirke ili razgovore koji se mogu obaviti od PP-a do bilo koje druge socijalne mreže. Kad uđem na igrački kadar hoću da čitam o igračima svog kluba, a ne da pametnjakovići sole pamet svojim poznanstvima sa Vladavićima, Bulićima i ostalim kurcima.

FKSInfo tim:
Napisao sam i u prethodnom postu na ovu temu, a i ponovit ću - vi ste osnivači, zna se vaše mjesto za ovaj sajt, ali valjda vam je jasno da ne možete sami čitav život. Mnogi ne cijene i olako shvataju vaše vrijeme, novac i živce, ali trošimo i mi skupa sa vama isto to (osim novca, a i to su mnogi spremni). Semiru sam više puta spominjao da se napravi akcija, uvede članstvo na forum, organizuje prodaja majica i ostalih klinaca koji bi pomogli da se namire troškovi vođenja stranice. Bit ću grub, ali mene boli neka stvar je li plaćen hosting ili nije, može li server opslužiti sve zahtjeve i sl, ja hoću da uđem normalno na stranicu i forum i čitam normalnu diskusiju, a ne da puca konekcija prema bazi svakih 5 minuta. Ponavljam opet, ako treba članska kluba, ime i prezime i godišnja članarina, ali normalan forum i diskusija.

AKO NEĆETE nešto od navedenog, onda mojne patetike i kukanja nema se vremena, dajemo svoje pare i sl.

LP,
dr. Miloš Stojčev #7.
ultraelektrika
Ne da na Hebiba

Post by ultraelektrika »

Na fonu ove priče koju pojedinci prosipaju da se banuju svi koji pišu negative o klubu (jbt pa kao da smo sjeverna Koreja) onda bi bilo ok da kad neko napise nešto što se forumskim moralistima i slijepim braniocima ne sviđa pa krenu ko lešinari da napadaju tog ko je napisao, ukoliko se ispostavi da je to bilo tačno fino presele kolektivno u Banoviće...
To bi bio ekvivalent ovom prijedlogu, skoro pa jednako glup, zar ne?

Podržavam ideju o ličnim podacima i mada znam da je teško izvodiva,jer je realno forum spao na par osoba koje ispadaju dežurni krivci svim "stranama u sukobu".
Mozda bi se moglo pokušati sa testnim periodom recimo jedan dio foruma otvoriti samo za one koji predaju uredno svoje podatke, naravno broj članske i lične podatke, pa da vidimo kako bi to funkcionisalo.
Mada opet naglašavam da iskreno mislim da je ovo utopijska ideja i da je skoro pa neizvodiva...
Semire hvala ti !
Denis!
Disciplinska komisija
Disciplinska komisija

Post by Denis! »

Man3 wrote:FKSInfo tim:
Napisao sam i u prethodnom postu na ovu temu, a i ponovit ću - vi ste osnivači, zna se vaše mjesto za ovaj sajt, ali valjda vam je jasno da ne možete sami čitav život. Mnogi ne cijene i olako shvataju vaše vrijeme, novac i živce, ali trošimo i mi skupa sa vama isto to (osim novca, a i to su mnogi spremni). Semiru sam više puta spominjao da se napravi akcija, uvede članstvo na forum, organizuje prodaja majica i ostalih klinaca koji bi pomogli da se namire troškovi vođenja stranice. Bit ću grub, ali mene boli neka stvar je li plaćen hosting ili nije, može li server opslužiti sve zahtjeve i sl, ja hoću da uđem normalno na stranicu i forum i čitam normalnu diskusiju, a ne da puca konekcija prema bazi svakih 5 minuta. Ponavljam opet, ako treba članska kluba, ime i prezime i godišnja članarina, ali normalan forum i diskusija.

AKO NEĆETE nešto od navedenog, onda mojne patetike i kukanja nema se vremena, dajemo svoje pare i sl.

LP,
dr. Miloš Stojčev #7.

Sto se vremena tice... Ponavljam, mi bi vrlo rado predali stafetu mladjoj ekipi. Ali ne postoji dovoljno mladjih momaka koje mi POZNAJEMO i kojima VJERUJEMO dovoljno da bi tako nesto uradili. Niti ih znamo sa dovoljnim entuzijazmom kod njih. Ne bi vjerovali koliko ovo zahtijeva strpljenja, zrtvovanja i zivaca. Cak i kada si student ili srednjoskolac.

Sto se tice clanarina i slicnog. To NIKADA nece biti opcija. Time bi se izgubila poenta ovog foruma i stranice. Ovo je zamisljeno kao besplatan i nezavisan portal za sve navijace Sarajeva. Tako ce i ostati do kraja. Makar dozivotno izdvajali iz svojih dzepova.

Pitanje slobodnog vremena i finansija se nije povuklo radi kukanja. Niko od nas ne kuka sto ovo "mora" placati ili sto "mora" biti dio tima. Svi smo tu svojevoljno. Te teme su provucene jer neki ovdje ocigledno smatraju da je ovo nasa obaveza. Nije obaveza, ovo je dobra volja. Drasticna je razlika. Sto prije to shvatite, prije cete i shvatiti da ovo nije forum nekog klasicnog portala koji je samoodrziv jer zaradjuje od narucenih tekstova, reklama i slicno. Kojem su citaoci indirektni izvor finansija.

To je kao da nenajavljen dodjes nekome u goste i zalis se ako nisu tu. Ili se zalis sto traze od tebe da se izujes u njihovoj kuci. Zalis se sto im je prazan frizider.

Malo je gruba analogija jer ovo ne smatramo samo svojom kucom, a vas samo nekim usputnim gostima, ali je poenta u tome. Nadam se da shvatas i ti i svi ostali.
Vedran Puljić
Man3
FKS U SRCU

Post by Man3 »

Denis! wrote:
Man3 wrote:FKSInfo tim:

LP,
dr. Miloš Stojčev #7.

Sto se vremena tice... Ponavljam, mi bi vrlo rado predali stafetu mladjoj ekipi. Ali ne postoji dovoljno mladjih momaka koje mi POZNAJEMO i kojima VJERUJEMO dovoljno da bi tako nesto uradili. Niti ih znamo sa dovoljnim entuzijazmom kod njih. Ne bi vjerovali koliko ovo zahtijeva strpljenja, zrtvovanja i zivaca. Cak i kada si student ili srednjoskolac.

Sto se tice clanarina i slicnog. To NIKADA nece biti opcija. Time bi se izgubila poenta ovog foruma i stranice. Ovo je zamisljeno kao besplatan i nezavisan portal za sve navijace Sarajeva. Tako ce i ostati do kraja. Makar dozivotno izdvajali iz svojih dzepova.

Pitanje slobodnog vremena i finansija se nije povuklo radi kukanja. Niko od nas ne kuka sto ovo "mora" placati ili sto "mora" biti dio tima. Svi smo tu svojevoljno. Te teme su provucene jer neki ovdje ocigledno smatraju da je ovo nasa obaveza. Nije obaveza, ovo je dobra volja. Drasticna je razlika. Sto prije to shvatite, prije cete i shvatiti da ovo nije forum nekog klasicnog portala koji je samoodrziv jer zaradjuje od narucenih tekstova, reklama i slicno. Kojem su citaoci indirektni izvor finansija.

To je kao da nenajavljen dodjes nekome u goste i zalis se ako nisu tu. Ili se zalis sto traze od tebe da se izujes u njihovoj kuci. Zalis se sto im je prazan frizider.

Malo je gruba analogija jer ovo ne smatramo samo svojom kucom, a vas samo nekim usputnim gostima, ali je poenta u tome. Nadam se da shvatas i ti i svi ostali.

Kontam ja tebe, ali nadam se i ti mene. U nastavku analogija sa FKSInfom, pa vidi da li odgovara usporedba i kako sebe vidite u toj priči.

Odlučim ja da otvorim igraonu gdje bi se skupljala raja da igra sokera. Ja volim soker, i sve iz svog dzepa cu finansirat, hocu da se druze ljudi, zajebaju, razmjenjuju savjete i sl. Na početku se ja zadam, napredujem iz dana u dan sa opremom, par play stationa leglo, pročuje se za mene, dolaze ljudi, zajebancija, turniri fazoni, ja stalno prisutan tamo sa njima, nema svađa sve extra. Ja plaćam režije, igrice, održavam uređaje, posjetioce boli briga za to, njihovo je samo da se zajebaju.
Nađem ti ja posao, dođu porodične obaveze, nemam vremena da visim stalno tamo, ali i dalje raji otvorim nek se igra. Čujem priča se svađaju se svako malo, jedan poludio što je izgubio baca joystick, druga dvojica se prepiru nešto privatno se posvađali pa sad u igraoni pred svima seru, treći se kurči zna bruku nekih fazona ali neće nikom da kaže (ne smije zakleo se). Počelo nervirat ovo neke, prestanu oni dolazit, ponekad navrate reda radi, ali nema onog druženja ko prije. Desi se ponekad nestane struje dok raja igra ili im zaštopa igrica, iznerviraju se, ali jebiga nemam para da redovno platim sve. Nude mi da učestvuju u tim režijama da mi olakšaju, ali neću to je moja dobra volja i tako će ostati. Uostalom ja im džaba dajem, nemaju se šta bunit...

...Skontajte sami šta vam je cilj u budućem periodu, imati opet finu atmosferu, turnire u sokeru (Semine kvizove i sl.) gdje će se raja zajebavat, i ostati popularan brend, ili čekati da jedan po jedan prestanu dolazit, igrati sam tekme protiv kompjutera i prisjećat se kako je nekad bilo dobre raje tu.

Nadam se da ti je jasno da su (bar sa moje strane) svi savjeti dobronamjerni i imaju u cilju što bolji Info. :)
prodigy
FKS U SRCU

Post by prodigy »

Umjesto sto se svadjate na forumu mogli ste otici i dati krv sa hordama, korisnije bi bilo, a i zdravije. HZ svaka cast
Denis!
Disciplinska komisija
Disciplinska komisija

Post by Denis! »

Razumijem ja tebe sta hoces ti da kazes. Ali nije isto primiti novac za rad sokerane i jednog medija koji se trudi ostati u potpunosti nezavisan. Jasno je i meni i ostalima da su donacije u nasem slucaju iskrena zelja raje da pomogne. Medjutim jako je tesko kasnije ostati pri istom stavu prema svima vama. Jednostavno ti obraz ne dozvoljava da na isti nacin gledas nekoga ko ti je pomogao i nekoga koga u zivotu nisi upoznao. Sto je normalna i ljudska stvar... Barem se tako nadam.

Zbog toga donacije drzimo na minimumu i samo kada su bas neophodne.

Jedino sto bi se trebalo promijeniti u skorije vrijeme je uvodjenje jos kojeg moderatora na forumu. Ali o tom po tom.
Vedran Puljić
ultraelektrika
Ne da na Hebiba

Post by ultraelektrika »

Denis! wrote:Razumijem ja tebe sta hoces ti da kazes. Ali nije isto primiti novac za rad sokerane i jednog medija koji se trudi ostati u potpunosti nezavisan. Jasno je i meni i ostalima da su donacije u nasem slucaju iskrena zelja raje da pomogne. Medjutim jako je tesko kasnije ostati pri istom stavu prema svima vama. Jednostavno ti obraz ne dozvoljava da na isti nacin gledas nekoga ko ti je pomogao i nekoga koga u zivotu nisi upoznao. Sto je normalna i ljudska stvar... Barem se tako nadam.

Zbog toga donacije drzimo na minimumu i samo kada su bas neophodne.

Jedino sto bi se trebalo promijeniti u skorije vrijeme je uvodjenje jos kojeg moderatora na forumu. Ali o tom po tom.
To je sad malo glupo jbg, svako ko je dao ili ponudio donaciju, barem po meni, je to uradio iz želje da pomogne vama da i naš forum bude bolji. Pa jebem mu miša niste stranka pa da vam se guraju donacije iz onih najnižih poriva :lol.
Osim toga forum ima svoja pravila, i logično ako ih se ne pridrzavas da ćeš biti sankcionisan, i to je jedino ispravno pa da si sam platio i server i hosting...
Ono što daš od srca je jedno, a pravila su ipak nešto drugo i to dvoje ne treba miješati.
Semire hvala ti !
mikiS
Кобре Дабре! Ко бре? Да бре!

Post by mikiS »

Pa ne moramo se upoznati, moRe se i aMonimno davati :D

P.S. **** vas đeneral Eror u guzicu :faker
ultraelektrika
Ne da na Hebiba

Post by ultraelektrika »

mikiS wrote:Pa ne moramo se upoznati, moRe se i aMonimno davati :D

P.S. **** vas đeneral Eror u guzicu :faker

Upravo tako, načina uvijek ima.
PS ko je ovaj general error pa ga stalno reklamirate? Mogu misliti koliku je on donaciju uplatio :lol
Semire hvala ti !
Denis!
Disciplinska komisija
Disciplinska komisija

Post by Denis! »

Otislo je ovo u skroz pogresnom smjeru. Pare nisu problem. Donacije su zasad svejedno nepotrebne pa je i suvisno o njima raspravljati.
Vedran Puljić
ultraelektrika
Ne da na Hebiba

Post by ultraelektrika »

Denis! wrote:Otislo je ovo u skroz pogresnom smjeru. Pare nisu problem. Donacije su zasad svejedno nepotrebne pa je i suvisno o njima raspravljati.

Svi vidimo da nas ovaj general jebe već neko vrijeme i mada se nikako ne kontam u te stvari mislim da je očito da tu nešto ne štima, ili server ili hosting, a to oboje košta.
Semire hvala ti !
Jux071
FKS U SRCU

Forum

Post by Jux071 »

De nek' mi neko objasni koja je razlika ako pise jux071 ili ime.prezime? Ako ime.prezime napise nesto sa cim se ime2.prezime2 ne slaze, hoce li ga onda traziti na drustvenim mrezama da mu prijeti ili sta ja znam? Forum i postoji da bi se sacuvala anonimnost, ko hoce da se upozna s nekim vjerujem da moze i da nije problem, ionako se desetine clanova vise i zna ko su i sta su, nije poenta sakrivanja iza nicka, samo je bitno spustiti loptu. Sigurno ima likova koji "prosipaju" silu u stvarnom zivotu pa dodju i ovdje da se sile, kao i onih koje handri zena, kredit, auto i sta ja znam pa dodju ovdje da handre nas ostale... Dajte malo tolerancije i respekta, ne mora se na svaku odgovoriti, ponasanje i razmisljanje da nas osoba koja nam ide u kontru mrzi ce nas odvesti u tri pizde materine.
...let's bow our heads and let the trumpets blow...
wenger
Bare-bare sa Rafom Benitezom

Post by wenger »

Ovdje ako bi se ispostovali prijedlozi par nezadovoljnih pojedinaca, pisanje bi islo u ovom stilu.

Dosao nam Meho Mehic iz FK Xyz

quote :DA:

Uzeli tekmu 3-0

Bravo momci

Ovdje pojedinci prvo moraju da shvate da je ovo forum, koji se od ostalih razlikuje sam po tome sto ga ne dijelimo s drugim simpatizerima.

Cuj ne pricati o izlascima igraca, o mahalskim transferima, pa i platama ako se navede izvor.
Najbolje onda ugasiti forum.

Pa nismo na naucno istrazivackoj konferenciji.
"HOŠ' TI IL' ČU JA? HAJ' TI..." NAPOLJE
Jux071
FKS U SRCU

Forum

Post by Jux071 »

Za plate su se takve nebuloze pisale da je to cudo jedno, dodje covjek koji se druzi sa igracem privatno i kaze da on ima platu 4000 KM ali neko napise da ima 8000 eura i raspravlja se o tome po pet stranica, i bezveze se "zamrzi" taj igrac. Prica o njihovim platama je domen naucne fantastike za forum, transferi igraca, mahalanje u tom smislu ok, ali price "dzemo rekao ovo ono" i slicno su trovanje.
...let's bow our heads and let the trumpets blow...
wenger
Bare-bare sa Rafom Benitezom

Post by wenger »

Mene uopste ne zanimaju plate, niti sam ikada upitao koliko neko ima. a niti sam pisao o tome.

Ali sasvim mogu razumiti da se o tome pise, jer je to u ljudskoj prirodi, kao i gledanje BB, farme i sl. Slicne stvari se i na kafama pricaju, a da se ne prica na forumu.
Ako nekog bas zanima, onda moze skontati ko je provjeren i njemu vjerovati.

Ako mu smetaju mahalske, pukni na add foe i mirna Bosna.

Isto tako i o trovanjima.
Nisam nikad pisao o tome, al ne vidim nijedan razlog ako si slucajno prolazio pored Berberovica na ulici a on se segacio na racun saigraca, trenera i uprave - da se to ne podijeli.

Baviti se zabranama toga je najveci apsurd.
Postoji cak i tema o tome, ljudi vam (ne tebi konkretno) napravili - da se ne pise na drugim o tome, a onda pojedinci dodju maksuz na tu temu i kukaju na mahalske info, zale se sto se iznosilo, krive one koji su rekli sto je propalo.

A tema se zove mahalska hahahahah :lol :lol
"HOŠ' TI IL' ČU JA? HAJ' TI..." NAPOLJE
Locked