Forum
Re: Forum
ultraelektrika wrote:Jux071 wrote:Apocal wrote:I jos jedna stvar, na forumu je bilo najmanje kriticara i najvise euforije u eri Blekica. Kad je mejdan pisao protiv Blekica i da nema plata jebalo mu se sve redom. Na kraju ispade da su to bili mracni dani za nas klub.
Ne voli niko da cita ruzne stvari o necemu sto voli, cesto smo zatvarali oci pred nekim stvarima i pravili se da ih nema, pa smo skoro dotakli dno... Ljudi koji hoce da vide tvoj ili neciji drugi post kao normalnu kritiku vidjece ga tako, moze se iz vecine postova razluciti sta je pisano iz dobre namjere a sta je maliciozno, konstruktivne kritike i primjedbe trebaju, i mi navijaci mozemo da kritikujemo cijene karata, otvaranje jedne kapije na najvecoj tribini, nemogucnost sjedenja na nekom dijelu tribine, fan shop i sta ti ja znam, ali nije nase da odredjujemo koga treba kazniti i koliko, koga dovesti i slicno... vidim sad da su ljudi zakrvili oko igraca koji se nikad nije povezivao sa nama, eto dokle prica ide. Meni se Simeunovic kao igrac ne svidja ali je potpisao i sretno mu, nemam ja sta sad pisati da je nepotreban i slicno kad to ne pije vode, takve stvari mogu ostaviti za sebe. Neka tebe s rajom.
Sam si napisao bit svega.
Niko ne voli da čuje nešto što mu ne odgovara i to je normalna ljudska pojava, posebno kada su i emocije umiješane.
Mislim da većina ovih koji kritikuju to radi iz razloga da nam se ne bi ponovilo isto, a jedan manji broj vjerovatno kritikuje iz nekih niskih pobuda. U situaciji smo kad se klub može izdići iz ovog sivila lige i države, ali zbog nekih stvari taj napredak ide relativno sporo u odnosu na to kako bi mogao/morao da ide. Ne može se Apocalu (uzimam primjer) prebacivati da je neobjektivni kritičar ako kaže da su karte preskupe kad one to objektivno jesu.
To je sustina svega, u redu je napisati da su karte skupe i da ne valja jedan ulaz otvoren i da je besmisleno igrati domacu utakmicu u Travniku i platiti kartu 10 maraka i slicno. Pisalo se ovdje dosta puta o tome, ima stvari o kojima se moze i popricati sa ljudima iz kluba, moze im se mail poslati i slicno, hajde brate da nas 5-10 uzme kategorizaciju cijena karata koja se pisala po forumu i koju je neko predlozio i da se odnese u klub i predlozi ljudima, da se na zapadu potpise peticija sto se ne otvaraju izlazi i slicno, hajde da na taj nacin probamo da kazemo ljudima u klubu da smo nezadovoljni nekim stvarima. Nije isto kad dodje Trba i na forumu procita "uhljebi otvorili samo jednu kapiju" ili tako neki slican post, hajde da stanemo iza nekih stvari imenom i prezimenom i da ih probamo promijeniti, nece nam niko glavu skinuti zbog toga.
...let's bow our heads and let the trumpets blow...
- ultraelektrika
- Ne da na Hebiba
west side wrote:ultraelektrika wrote:Jux071 wrote:Ne voli niko da cita ruzne stvari o necemu sto voli, cesto smo zatvarali oci pred nekim stvarima i pravili se da ih nema, pa smo skoro dotakli dno... Ljudi koji hoce da vide tvoj ili neciji drugi post kao normalnu kritiku vidjece ga tako, moze se iz vecine postova razluciti sta je pisano iz dobre namjere a sta je maliciozno, konstruktivne kritike i primjedbe trebaju, i mi navijaci mozemo da kritikujemo cijene karata, otvaranje jedne kapije na najvecoj tribini, nemogucnost sjedenja na nekom dijelu tribine, fan shop i sta ti ja znam, ali nije nase da odredjujemo koga treba kazniti i koliko, koga dovesti i slicno... vidim sad da su ljudi zakrvili oko igraca koji se nikad nije povezivao sa nama, eto dokle prica ide. Meni se Simeunovic kao igrac ne svidja ali je potpisao i sretno mu, nemam ja sta sad pisati da je nepotreban i slicno kad to ne pije vode, takve stvari mogu ostaviti za sebe. Neka tebe s rajom.
Niko ne voli da čuje nešto što mu ne odgovara i to je normalna ljudska pojava, posebno kada su i emocije umiješane.
Mislim da većina ovih koji kritikuju to radi iz razloga da nam se ne bi ponovilo isto, a jedan manji broj vjerovatno kritikuje iz nekih niskih pobuda. U situaciji smo kad se klub može izdići iz ovog sivila lige i države, ali zbog nekih stvari taj napredak ide relativno sporo u odnosu na to kako bi mogao/morao da ide. Ne može se Apocalu (uzimam primjer) prebacivati da je neobjektivni kritičar ako kaže da su karte preskupe kad one to objektivno jesu.
@mirzakb
Nije peto mjesto razlog što je fan shop takav kakav je, ali je činjenica da je u najmanju ruku kritičan. Razloge za to bi trebali da traže oni koji za to primaju platu a izgleda da ga ne traže.
Nije vala ni normalno da ima veću platu od Duljevića ali opet ako ima istine da su plate povećane onda je to i meni ok.
Nije vala ni normalno da u klubu direktor glumi sportskog direktora i da stopira zbog gluposti dovođenje igrača na kojem klub može debelo zaraditi pa se i to kod nas dešava.
Prvo, je li iko zna da li je ovo istina?
Drugo, ako je istina onda kao metu svojih kritika dodaj i predsjednika kluba. Jer nije normalno da predsjednik kluba trpi direktora koji glumi sportskog direktora i da stopira zbog gluposti dovođenje igrača na kojem klub može debelo zaraditi pa se i to kod nas dešava.
Ja takvu informaciju dobio sa tri različite i potpuno nepovezane strane, i sa obzirom da se dotični već neko vrijeme ponaša kao vegeta mislim da ime istine u tome.
Sad dolazimo na malo klizav teren ako se prebaci kritika i na predsjednika, jer dok je SD bio tu za sve njegove greške se nije dalo napisati da su krivi više oni koji su ga doveli i koji ga drže i puštaju da radi, odmah su ovde dežurni branitelji skakali u odbranu direktora. Kod nas je očito ta komandna odgovornost relativna, pa nekad postoji a nekad ne...
Semire hvala ti !
- ultraelektrika
- Ne da na Hebiba
Jux071 wrote:ultraelektrika wrote:Jux071 wrote:Ne voli niko da cita ruzne stvari o necemu sto voli, cesto smo zatvarali oci pred nekim stvarima i pravili se da ih nema, pa smo skoro dotakli dno... Ljudi koji hoce da vide tvoj ili neciji drugi post kao normalnu kritiku vidjece ga tako, moze se iz vecine postova razluciti sta je pisano iz dobre namjere a sta je maliciozno, konstruktivne kritike i primjedbe trebaju, i mi navijaci mozemo da kritikujemo cijene karata, otvaranje jedne kapije na najvecoj tribini, nemogucnost sjedenja na nekom dijelu tribine, fan shop i sta ti ja znam, ali nije nase da odredjujemo koga treba kazniti i koliko, koga dovesti i slicno... vidim sad da su ljudi zakrvili oko igraca koji se nikad nije povezivao sa nama, eto dokle prica ide. Meni se Simeunovic kao igrac ne svidja ali je potpisao i sretno mu, nemam ja sta sad pisati da je nepotreban i slicno kad to ne pije vode, takve stvari mogu ostaviti za sebe. Neka tebe s rajom.
To je sustina svega, u redu je napisati da su karte skupe i da ne valja jedan ulaz otvoren i da je besmisleno igrati domacu utakmicu u Travniku i platiti kartu 10 maraka i slicno. Pisalo se ovdje dosta puta o tome, ima stvari o kojima se moze i popricati sa ljudima iz kluba, moze im se mail poslati i slicno, hajde brate da nas 5-10 uzme kategorizaciju cijena karata koja se pisala po forumu i koju je neko predlozio i da se odnese u klub i predlozi ljudima, da se na zapadu potpise peticija sto se ne otvaraju izlazi i slicno, hajde da na taj nacin probamo da kazemo ljudima u klubu da smo nezadovoljni nekim stvarima. Nije isto kad dodje Trba i na forumu procita "uhljebi otvorili samo jednu kapiju" ili tako neki slican post, hajde da stanemo iza nekih stvari imenom i prezimenom i da ih probamo promijeniti, nece nam niko glavu skinuti zbog toga.
Hajde da nastavimo u ovom smjeru sa finom i konkretnom raspravom

Znaš i sam da ima dosta njih iz kluba ovde na forumu i da vide sve to što se pa i godinama predlaže, prigovara, pa ne reaguju na te stvari koliko god one bile konstruktivne. Jednostavno imam osjećaj da je sila u glavu udarila i da ih zaboli za navijače. Pa u bilo kojoj normalnoj firmi ,ljudi bi bili sretni da im neko daje besplatno ideje kao što to oni dobijaju ovde. Ali očito da smatraju ili da su preglupe pa ih ne koriste ili ih jednostavno zaboli šta navijači misle.
Semire hvala ti !
VEDOpitar wrote:Fare_93 wrote:Butmiran wrote:Belmin je najmanji problem.
Sent from my LG-D405 using Tapatalk
Daleko najmanji
A da preskocimo ovo i identifikujemo najveci problem onda ?
Ne mogu da vjerujem da se zalite na kvalitet diskusije i pod tim navodite negativne postove.Doduse evo ja nisam dvije godine nista kako treba kritikovao, ali razumijem ljude koji pisu o ocitim problemima i nelogicnim potezima.Na kraju krajeva, za to i sluzi forum.Neosnovane kritike i price tipa Apocalove oko hostingane racunam pod ovo i mislim da se previse generalizuje oko toga.Zbog par postova, citav forum se optuzuje za dizanje negativne atmosfere.
Stavise preuvelicava se uloga ovog foruma.Ispade da je ovaj forum nezaobilazni i krucijelni faktor rada kluba po vasem pisanju.
Insajderi ? To je nesto sto nikad prevazisli nismo.Uvijek ih je bilo, a vjerovatno ce jos zadugo biti.To nije problem foruma, @pozza, administracije,... vec uprave kluba koja to sebi dopusta.To su njihovi propusti.
I onda za kraj imamo padobrance tipa belmina koji udju na forum da se nekome nasmiju i izlijece frustracije, ispricaju nam kakav zivot zive i sl.I to je naravno veoma konstruktivno za forum i sviju nas veoma zanima.![]()
![]()
Evo konkretno ti, @Fare_93, s kakvom ti pricom nedavno komentarisa ulogu Sarajeva u mrezi Tanovih klubova ? Jesi li licno pricao o tome kako ti mislis da je FK Sarajevo samo filijala koja ce proizvoditi igrace i za crkavicu ih prebacivati u ostale Tanove klubove ? Jel to osnovana tvrdnja ili unosenje negativne atmosfere ? Ja bi rekao ovo drugo.
Kad vec idete u pricu, podjite od sebe prvo.Niko vas ne tjera da budete dio foruma, na kraju krajeva,a svaki los post na forumu se u posljednje vrijeme preuvelicava na nivo nacionalne tragedije.
Brata mi najdrazeg nikada nisam napisao da smo mi filijala ostalih Tanovih klubova. Ne znam ni kada ni u kojem sam kontekstu napisao da smo filijala, pa bolan to nikad sebi nebi oprostio. Ja te shvatam kad ti se newto ne svidja. Svi iznesemo ali 10 000x iznositi isto i ondo se kao kloc zaletiti za hosting i ne izvinuti se to ne moze svako.
Zato kazem pa najbolje svi da imamo svoja imena i pisemo, vise cemo se druziti i na forumu i van istog.
Za fan shop ih i ja pljujem jer znam da je tako kao sto kazes, ali ostale stvari su sve u domenu rekla kazala. Nema smisla Boga mi.
video wrote:meni da je brat strumpf u zemlju bi propO od stida
Eh posto vidim da me znas,kao i situaciju u mojoj familiji red bi bio da se i ti predstavis

Dzevad Gazibara Đeša
- ultraelektrika
- Ne da na Hebiba
west side wrote:Ma **** branitelje. Budeš principijelan do kraja. Ako je to Dino uradio nije samo on kriv. Kriv je i Edis. Zato što mu je dopustio da bude vegeta. Jednostavno.
Hiljadu puta sam to napisao i na temi o AI da su gori oni koji to dopuštaju a imaju mogućnost da spriječe nego oni koji prave greške. Da ti budem iskren predsjednika nisam spominjao iz razloga jer ga više smatram ikebanom u klubu nego kao nekoga ko može i želi spriječiti određene gluposti.
Semire hvala ti !
ultraelektrika wrote:Hajde da nastavimo u ovom smjeru sa finom i konkretnom raspravom![]()
Znaš i sam da ima dosta njih iz kluba ovde na forumu i da vide sve to što se pa i godinama predlaže, prigovara, pa ne reaguju na te stvari koliko god one bile konstruktivne. Jednostavno imam osjećaj da je sila u glavu udarila i da ih zaboli za navijače. Pa u bilo kojoj normalnoj firmi ,ljudi bi bili sretni da im neko daje besplatno ideje kao što to oni dobijaju ovde. Ali očito da smatraju ili da su preglupe pa ih ne koriste ili ih jednostavno zaboli šta navijači misle.
Ma ko zna sta je i kako je u pitanju i zbog kojih razloga im neke stvari kasno dodju iz guzice u glavu, glupost je dopustiti sujeti, ako je ima, da prevlada nad razumom. Ljudi su sujetni i najgore je kad sujeta prevlada nad zdravim razumom, kad se neki inati krenu tjerati naustrb kluba. Ne kazem da se desava ali je moguce.
Ova sezona ce proci i nema potrebe da se mijenjaju cijene karata jer bi to uticalo na one sa godisnjim kartama, ali evo ja predlazem da nadjemo onu kategorizaciju cijena karata za domace utakmice i prilagodimo je sljedecoj sezoni, kad budemo znali sistem takmicenja, ode nas nekoliko u klub i fino im to prezentujemo, pa ako hoce da uvaze hoce, ako nece onda jebiga, idemo dalje, mi kao navijaci cemo znati da smo probali da uradimo nesto sto bi sigurno donijelo obostranu korist.
...let's bow our heads and let the trumpets blow...
belmin wrote:video wrote:meni da je brat strumpf u zemlju bi propO od stida
Eh posto vidim da me znas,kao i situaciju u mojoj familiji red bi bio da se i ti predstavisa vizavi ovog,niko nije savrsen na njegovu zalost...mada dok je bio mladji imao je prenosa pa navijao za nas,ali posto je mladji od mene i nije se druzio sa mnom drustvo ga uzelo pod svoje.S kim si,taki si
Ma joook

ultraelektrika wrote:west side wrote:Ma **** branitelje. Budeš principijelan do kraja. Ako je to Dino uradio nije samo on kriv. Kriv je i Edis. Zato što mu je dopustio da bude vegeta. Jednostavno.
Hiljadu puta sam to napisao i na temi o AI da su gori oni koji to dopuštaju a imaju mogućnost da spriječe nego oni koji prave greške. Da ti budem iskren predsjednika nisam spominjao iz razloga jer ga više smatram ikebanom u klubu nego kao nekoga ko može i želi spriječiti određene gluposti.
Znači, uprava nam kurcu ne valja. tako ispada.
A baš bih volio da se sazna istina oko Redžića. Jer iskreno, nema mi logike u tome.
On kao igrao za RS i mi nećemo da ga uzmemo. A dijete poginulog oficira tzv. vrs nam kapiten bilo.
Pravda za Milana!!!
Fare_93 wrote:Brata mi najdrazeg nikada nisam napisao da smo mi filijala ostalih Tanovih klubova. Ne znam ni kada ni u kojem sam kontekstu napisao da smo filijala, pa bolan to nikad sebi nebi oprostio. Ja te shvatam kad ti se newto ne svidja. Svi iznesemo ali 10 000x iznositi isto i ondo se kao kloc zaletiti za hosting i ne izvinuti se to ne moze svako.
To meni cak i nije toliko zanimljivo.Bilo je skeptika i vecih od tebe i to sad nije bitno.Imas ti zanimljivijih postova i "stavova":
Fare_93 wrote:SADA JE VEC DOSLO DO VAS. SVIMA JE PREKIPJELO! VI STE SLEDECI!
Fare_93 wrote:Ibrakovicu odlazi!!!
Fare_93 wrote:Da ti ne kazem sta ce mjenjati. Pun mi k. navijaca koji gledaju svoju korist prije kluba
Fare_93 wrote:Ma sega ba, preslo je sve granice normalnog razuma. Sve je Ibrakovic kriv.
Najveci je problem sto je papak iz Klokotnice dosao na poziciju dosao na poziciju, a sto tu nije Sarajlija. Pojedini imaju kompleks nizu stvarnosti a pojedini zele soci na Ibrakovicevo mjesto pa zbog lahkog manipulisanja grupe zele svoje ciljeve na taj nacin da ostvare.
Fare_93 wrote:Ko brani Samira Radovca stvarno nije normalan
Fare_93 wrote:Sjever definitivno nema moju podrsku nakon ove utakmice. Hoce i ovo malo jada dobrog sto imamo da otjeraju. Fuj.
Zanimljivo je vidjeti koliko su ti "stavovi" slabi na vjetru, ali to je vec tvoja stvar.Kroz ovo se ogleda da sad i nema neke svrhe raspravljati, ima vas mashala sto minut pisete jedno, a naredni minut drugo.
@belmin
Nema potrebe da se pravis Englez.Poenta je; tvoj nacin pisanja ne doprinosi kvaliteti foruma kojoj se smijes i zbog koje pravis ispade, stoga nemoj se zaliti na stvari koje i sam radis, samo na malo laksi i drugaciji nacin.
Meni salje poruku jedan forumas i kaze da je sjedio negdje kad se zvalo i pregovaralo sa Redzicem 
@Vedo izvinjavam se na narusavanju kvalitete,ipak je konstruktivno pisanje ko i do sada
najprece.Rijesen problem,samo ti ne odgovori za trovace,kao nije tvoja briga za klasifikacije a iste pravis svojim pisanjem.

@Vedo izvinjavam se na narusavanju kvalitete,ipak je konstruktivno pisanje ko i do sada

Dzevad Gazibara Đeša