Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
Jux071
FKS U SRCU

Re: Forum

Post by Jux071 »

ultraelektrika wrote:Logično da moraju svi biti super pozitivni kad se pored svih ulaganja nalazimo na 5om mjestu sa 6 bodova kašnjenja za prvoplasiranim kojem uz to idemo u goste, za drugoplasiranim 5 bodova i takođe im idemo u goste, a imamo pred sobom manje od pola sezone.
Razloga za optimizam ima na pretek.

Ali nije kraj svijeta, ne treba predstavljati stvari kao da je kraj svijeta, peti smo pa sta, kakva se sranja i previranja desavaju dobro je i to. Ja, kao i sigurno dosta ljudi ovdje, dosta stvari podredim Sarajevu i utakmici, dosta stvari ispasta zbog te moje ljubavi, ali necu vene rezati sto smo peti, necu poletiti kad primimo gol na nekoj utakmici na forum pa da jebem mater nekome ko je kriv za gol i slicno. Nit' je crno niti bijelo, a ovdje dosta ljudi tako gleda stvari, tri kola je Duljevic za reprezentacije pa onda ne da gol jednu tekmu ili slabije odigra i treba ga prodati za milju maraka, ne radi stranica pola sata i dize se svakakva prica, svi znaju da se Krsti ne igra u Sarajevu a niko od tih kriticara sa covjekom rijeci nije razmijenio u zivotu, poteze se prica oko kampa kako je u kurcu i nije uradjen kako treba, svaki dan se mora potegnuti prica da Radovac ne valja, fan shop je privatna prcija i slicno. Nije bajno ali nije ni katastrofa, strpljenja za sve ovo treba jer ko ne vidi da se nesto radi i da se napreduje onda nije dobar.
...let's bow our heads and let the trumpets blow...
Jux071
FKS U SRCU

Post by Jux071 »

RN'87 wrote:Ne bih dublje da ulazim u raspravu swooper, medjutim vas izuzetno postujem pa moram prokomentarisati. Uglavnom kvalitetni forumasi odustaju od foruma, niko da prstom mrdne i da pokusa unaprijediti kvalitet diskusije.

Jel to ta borba o kojoj vi govorite, il je to predaja?

Cemu doprinosi konstantno pljuvanje belmina po forumu i clanovima, jel to nacin? On je najgori, a i ta prica o nekom crnjacenju po forumu mi je malo izlizana. Atmosfera je odlicna, ako se uzme u obzir kakvu polusezonu imamo iza sebe.

Na kraju krajeva, nedavno stavih link stranice sa teme (ne)rad uprave FK Sarajevo, postovi pisani 2013, a vezano za slucaj Mirze Kurtovica i afere pecat, gdje se pljuje uprava, klub, Mirza Kurtovic, ma sve redom i to mahom od "kvalitetnih" forumasa.

Vazda je isto sve na forumu.

@Lazio, nisi ti tad skontao Belmina, on je i tad nasao nacin da pljune po forumu, nije nista protiv tebe rekao. Procitaj post ponovo. I sto bi se prekidala tema o mahali, mahala se od kad je Sarajeva. Jestel to zaboravili mejdana 10000%, sjecatel se ZJC? Samo je stvar licne procjene ko mozda ima informacije i koga koliko uzeti za ozbiljno. Nekad smo se sa insajderima sprdali, sad zbog njih bjezite od foruma, pljujete ga, i trazite ukidanje tema. Do vas je.

Kome brate da pises kvalitetne postove? Kazu Radovac najgori bio, izgubio svaki duel protiv Lecha i slicno, ja maksuz pregledam prvo poluvrijeme, izgubim dva sata da izbrojim svaki pas, duel i slicno naseg igraca i pokaze se da je Radovac kojeg se pljuje bio skoro najbolji u svim segmentima, i onda dodje argument poslije toga "Radovac najgori bio"... I tako je poslije svake utakmice, Krste nece da trci, Benko fulio sve, Rustemovic nije imao tacnog pasa, Radovac slina u duelu, Plakalo kratak... Uvijek, ali uvijek postoje dvije strane price, niko nece da cuje drugu, svi se uhvate samo svoje i samo je njihova ispravna.
Fare_93
FKS U SRCU

Post by Fare_93 »

Apocal wrote:Zasto bi bilo zabranjeno pisati s kim se pregovara, ko nam se vrti oko kluba itd?
Ispade ako ne pises pozitivno da si manji navijac ili dusman kluba. U klubu ima pozitivnih stvari, ima i negativnih i o njima treba isto pisati a ne praviti se slijep i sutiti da ne bi bilo talasanja. To nam nece donjeti nista pozitivno, naprotiv.

Ispade forum kriv za sve, za neuspjele transfere, za lose stanje na tabeli, forum kriv sto nam se po lozi vrti propali bokser, sto raskidamo ugovore sa igracima ko na traci bez da dobijemo obestecenje(kakvu smo korist imali od Protica, Ostrakovica, Mitrevskog, Kostica...), sto nam fan shop radi kako radi. Za sve je kriv forum i Apocal.

Ali ti ne znas za pozitivno,ma ti ne znas neutralno sagledati stvari. Shvatas li da je kod tebe sve negativno, sluzi li forum tome?

Ima li ista pozitivno sto se desilo da nisi nasao mahanu. Stranica klubom se greskom ugasila, ti samo sto nisi *ebao sve zivo i nezivo svima u klubu.

Nagadjas da Simeunovic ima vecu platu(da, nagadjas, ali se mize pretpostaviti da ima)i od toga stvaras nenormalnu halabuku. Optuzujes ljude koje te smiruju argumentovano da rade u klubu, da su na budzetu. Smijesno, da imam vremena sta si stvari ponizio iz kluba i obezvrijedio nasao bih u roku pola sata.

Kakav je tvoj zivot, od cega se sastoji. Ko si ba vise da ovoliko crnjacis sve? Koji si faktor vise. Peto mjeste je jedini izgovor za ponizavanje svega i svacega jeli?

Cime se smatras da si vise? Sreca pa jeovo SAMO forum. Pa svakakve osobe iza svakakvih nickova stoje i mogu s*ati koliko hoce, a strumfovi iza se smiju kako mislimo da ih nema na forumu. A ja se kladim da ih ima, i to u ogromnom broju su zasluzni za ovo stanje na.forumu.

Ne optuzujem te prijatelju da si jedan od njih. Ali radi.cega ti.ovo sve treba? Sto? Sta je.razlog? Jeli peto mjesto jedini razlog?
RN'87
Budući doktor... kuku nam se

Post by RN'87 »

Ne znam moj Jux, mozda vise nikom. Koliko se sjecam, uvijek je bilo insajdera, politrona, ovakvih i onakvih na forumu. Tad smo lagano izlazili na kraj s njima, sto je sad problem?

Znas nas mentalitet, tesko je bilo koga ubjediti u suprotno. Ne treba onda ni pokusavati, osvrcite se na postove za koje smartate da su kvalitetni. Forumase koje smatrate iskrenim. Ignorišite ostale, pa cemo se mozda tako iscistiti.

Meni Apocal ne smeta, i vise postujem njega koji mozda nekad i poleti sa nekim zakljuckom, al makar znam da nema skrivenih namjera i da sve pise otvoreno, od onih koji provlace izmedju redova i truju, to mi je jadno. I moram te pitati, jesi li ti generalno zadovoljan poslovanjem kluba, gledajuci sve aspekte zajedno?
Srcu što je drago, ne može da kupi, đavolu su skupi, i duša, i tijelo, k*rcem ih Halide u čelo

#carvaHalid
Apocal
Frajer UDBA

Post by Apocal »

Normalno da ima pozitivnih stvari koje sam ja iznio, nije problem, otvori moj profil i prelistaj detaljno postove.
Mene neke stvari smetaju i ne mogu da budem imun na njih. Neke stvari i presutim.
Smeta mi sto fan shop radi kako radi, ja ne vidim nista pozitivno u tom fan shopu i onda dodju neke osobe bliske tom fan shopu i brane ga.
Meni smeta sto nam se sumnjivi likovi motaju oko kluba, sto nam dovode igrace, ako tebi to ne smeta tebi svaka cast.
Isto tako mi smeta kurcobolja nekih ljudi u klubu koji haman pa tjeraju inat za neke stvari i umjesto da ispravljaju takve oni nastavljaju sa tom losom politikom.
Ja volim Sarajevo ko majku rodjenu, redovan sam na utakmicama, aktivan sam clan kluba. Dakle svoje obaveze koje su u domenu navijaca ispunjavam redovno. Bio sam na utakmicama i prije nego sto je dosao Tan i bicu i kad nekad ne bude Tana. Nema svoje favorite koje zelim vidjeti u klubu, puca mi neka stvar hoce li sjediti Selimovic na direktorskoj poziciji ili neko drugi, treci. Davno sam rekao da bi najsretniji bio da u klubu sve budu stranci jer mislim da bi tad bilo najmanje mahale oko kluba i sitnih interesa.

Opet kaze, i ovom prilikom molim KRV-a, pOZz-a kao jedine aktivne admine da me trajno banuju posto ne mogu da sam sebi naredim da ne ulazim na info jer mi je to svakodnevnica. Ne zelim da konstatno budem etiketiran kao neki placenik i neko ko rusi atmosferu, jer mi to prvenstveno nije namjera, nikad to ne bih radio jer volim Sarajevo, iako ce Sarajevo bolje ici jer se ovdje predstavlja forum fksinfo kao neka kocnica kluba i najveci neprijatelj onda necu da budem ta kocnica. Ako vec za trajni ban mora se prekrsiti neko pravilo a da to nije psovadnje i vrijedjanje drugog clana onda recite, da ga prekrsim. Da me imaju za sta banovati.
1946
Smaja!
-----
-----

Post by Smaja! »

Nije do foruma do ljudi je koji pišu na njemu.

Kad bude aktivno i konstruktivno pomogli kvalitetu diskusije imate pravo i pričati o forumu i radu moderatora a ne napiše se jedan ili dva posta mjesečno obično iz unaprijed odabrane busije (jedne ili druge "strane") bez ikakve namjere da se objasni, uvaži sagovornik...

Ili pomozite ljudima koji rade na forumu koliko im vrijeme i kapaciteti dozvoljavaju ili se ostavite šuplje priče
Jux071
FKS U SRCU

Post by Jux071 »

RN'87 wrote:Ne znam moj Jux, mozda vise nikom. Koliko se sjecam, uvijek je bilo insajdera, politrona, ovakvih i onakvih na forumu. Tad smo lagano izlazili na kraj s njima, sto je sad problem?

Znas nas mentalitet, tesko je bilo koga ubjediti u suprotno. Ne treba onda ni pokusavati, osvrcite se na postove za koje smartate da su kvalitetni. Forumase koje smatrate iskrenim. Ignorišite ostale, pa cemo se mozda tako iscistiti.

Meni Apocal ne smeta, i vise postujem njega koji mozda nekad i poleti sa nekim zakljuckom, al makar znam da nema skrivenih namjera i da sve pise otvoreno, od onih koji provlace izmedju redova i truju, to mi je jadno. I moram te pitati, jesi li ti generalno zadovoljan poslovanjem kluba, gledajuci sve aspekte zajedno?

Napisao si odgovor, samo treba ignorisati likove koji pisu gluposti i nebuloze, koji konstatno pljuju stvari, najgore je kad tako nekome posvetis paznju, jos se vise osili. Sto vise ignorisati takve postove i cao, dosadice im jednom, ako ne dosadi fasovace ban sigurno.

Ne smeta meni niko konkretno na forumu, niti jedan pojedinac, Apocal ima dosta normalnih i korektnih postova ali ima i smorova tipa cijene karata (cini mi se da on stalno proziva), ali necu se ja sad sa njim prepucavati oko toga jer je u pravu, iako je dosadno svake sedmice citati da su karte skupe ali je u pravu. Metar drva je medju najrealnijim ljudima ovdje, i pogledaj sta mu se porucuje nakon svakog njegovog posta... Covjek pise stvari koje, siguran sam, misli pola foruma, ali je fazon da ga se napadne i optuzi da je strumf.

Iskreno, ne znam nista o poslovanju kluba osim ovoga sto se pise u medijima, prezadovoljan sam cinjenicom da nemamo dugovanja i ako se prema igracima uredno izmiruju sve obaveze, prezadovoljan sam kampom koji imamo, zadovoljan sam i sa dva trofeja u dvije sezone, nakon sedam godina posta, ocekivao sam da cemo biti sad prvi na zimskoj pauzi ali jebiga, desava nam se to sto nam se desava, tranzicioni period i trazenje pravog trenera i pravog modusa. I dalje smo u igri za oba trofeja ove sezone i pisao sam na drugoj temi neki dan svoje misljenje, poginuti u Mostaru prvo kolo proljetnog dijela i svim silama probati pobijediti, ako ne uspijemo halaliti se sa titulom i sve sile usmjeriti na kup. Ja sam prvi put na utakmici bio 1989. mescini, sa 7 godina, a poslije rata je zaista mali broj utakmica koje sam fulio, znaci da aktivno pratim Sarajevo 20 godina a znam stvari od ranije iz ocevih prica i starih novinskih clanaka, mi smo specificna sredina uvijek bili i tesko je preko noci to iskorijeniti, sad se ozbiljna prica vrti i vidi se da se nesto radi, zato cu reci da sam vise zadovoljan nego nezadovoljan, jer svaki rad mora proizvesti rezultat.

Mene ne zanimaju price tipa "ja cuo Dzemu da prica protiv nekoga", "Dino Selimovic ganja ljude po gradu" i slicno, a i ja sam dosta puta bio blizu igraca i slusao ih sta pricaju, nikad ruznu rijec nisam cuo protiv bilo koga u klubu... a zatekao sam se vise puta na mjestima gdje je bio veliki broj nasih igraca. I nisam poletio da napisem na forumu sta su jeli, sta pili i koje su pjesme narucivali... Ima jos ljudi koji znaju gdje izlaze nasi igraci i sta pricaju pa ne pisu, jer za tim nema potrebe jer se bezveze stvori animozitet prema igracima.
Last edited by Jux071 on 23 Dec 2015, 11:37, edited 1 time in total.
Manjerka
FKS U SRCU

Post by Manjerka »

Zamolio bi svakog kome ne svidja FKSInfo da isti ne posjecuju , ovdje su mnogi i mogu slobodno reci od naj boljih forumasa otisli radi svakojakih likova.Popustite ljudi , argumentovano kritikujete , nemoj te na prvu problem praviti , svi mi znamo po koju mahalsku pa neko je objavi, neko presuti upravo da se nebi napisalo deset stranica gluposti.
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

Fare_93 wrote:
Butmiran wrote:Belmin je najmanji problem.
Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Daleko najmanji

A da preskocimo ovo i identifikujemo najveci problem onda ?

Ne mogu da vjerujem da se zalite na kvalitet diskusije i pod tim navodite negativne postove.Doduse evo ja nisam dvije godine nista kako treba kritikovao, ali razumijem ljude koji pisu o ocitim problemima i nelogicnim potezima.Na kraju krajeva, za to i sluzi forum.Neosnovane kritike i price tipa Apocalove oko hostinga :D ne racunam pod ovo i mislim da se previse generalizuje oko toga.Zbog par postova, citav forum se optuzuje za dizanje negativne atmosfere.

Stavise preuvelicava se uloga ovog foruma.Ispade da je ovaj forum nezaobilazni i krucijelni faktor rada kluba po vasem pisanju.

Insajderi ? To je nesto sto nikad prevazisli nismo.Uvijek ih je bilo, a vjerovatno ce jos zadugo biti.To nije problem foruma, @pozza, administracije,... vec uprave kluba koja to sebi dopusta.To su njihovi propusti.

I onda za kraj imamo padobrance tipa belmina koji udju na forum da se nekome nasmiju i izlijece frustracije, ispricaju nam kakav zivot zive i sl.I to je naravno veoma konstruktivno za forum i sviju nas veoma zanima. :lol :DA:

Evo konkretno ti, @Fare_93, s kakvom ti pricom nedavno komentarisa ulogu Sarajeva u mrezi Tanovih klubova ? Jesi li licno pricao o tome kako ti mislis da je FK Sarajevo samo filijala koja ce proizvoditi igrace i za crkavicu ih prebacivati u ostale Tanove klubove ? Jel to osnovana tvrdnja ili unosenje negativne atmosfere ? Ja bi rekao ovo drugo.

Kad vec idete u pricu, podjite od sebe prvo.Niko vas ne tjera da budete dio foruma, na kraju krajeva,a svaki los post na forumu se u posljednje vrijeme preuvelicava na nivo nacionalne tragedije.
Apocal
Frajer UDBA

Post by Apocal »

I jos jedna stvar, na forumu je bilo najmanje kriticara i najvise euforije u eri Blekica. Kad je mejdan pisao protiv Blekica i da nema plata jebalo mu se sve redom. Na kraju ispade da su to bili mracni dani za nas klub.
1946
Jux071
FKS U SRCU

Post by Jux071 »

Apocal wrote:I jos jedna stvar, na forumu je bilo najmanje kriticara i najvise euforije u eri Blekica. Kad je mejdan pisao protiv Blekica i da nema plata jebalo mu se sve redom. Na kraju ispade da su to bili mracni dani za nas klub.

Ne voli niko da cita ruzne stvari o necemu sto voli, cesto smo zatvarali oci pred nekim stvarima i pravili se da ih nema, pa smo skoro dotakli dno... Ljudi koji hoce da vide tvoj ili neciji drugi post kao normalnu kritiku vidjece ga tako, moze se iz vecine postova razluciti sta je pisano iz dobre namjere a sta je maliciozno, konstruktivne kritike i primjedbe trebaju, i mi navijaci mozemo da kritikujemo cijene karata, otvaranje jedne kapije na najvecoj tribini, nemogucnost sjedenja na nekom dijelu tribine, fan shop i sta ti ja znam, ali nije nase da odredjujemo koga treba kazniti i koliko, koga dovesti i slicno... vidim sad da su ljudi zakrvili oko igraca koji se nikad nije povezivao sa nama, eto dokle prica ide. Meni se Simeunovic kao igrac ne svidja ali je potpisao i sretno mu, nemam ja sta sad pisati da je nepotreban i slicno kad to ne pije vode, takve stvari mogu ostaviti za sebe. Neka tebe s rajom.
belmin
FKS U SRCU

Post by belmin »

E haj kad ste se tako fino okupili na adekvatnoj temi recite vi meni fino koga sam ja popljuvao od forumasa ,neka se prepoznaju oni koji su to rekli da ne moram citirati.Govorim po ne znam koji put,citam i nekad je milina biti dio ovvog foruma,tad naravno ne napisem ni rijec,ali kad udjem i procitam tonu gluposti ne mogu a da se javno ne nasmijem.To ba radite svi,sprdate se onim drugim koji je to napisao.Ova prica kako sam negativan je toliko smijesna da nemam rijeci,negativan sam prema onima koji svaki dan traze razlog da se poseru po nekome.
Preskocite me ili add foe,nemojte me citirati i bicete sretni,zavidicu kako cete se osjecati ispunjeni kad ne budete citali sta ja pisem.Ja cu nastaviti ko i do sada,nikoga ne vrijedjam...kad budem imao kome da se nasmijem to su i uraditi,isto tako napisati kad sta buudem htio u kud koji.
Dzevad nije insajder,Dzevad ne mahala.Kod mene je ona,sto je na umu to je i na drumu.
@Lazio,pogresno si me shvatio skroz...ali nejse.
Dzevad Gazibara Đeša
Johannes
FKS U SRCU

Forum

Post by Johannes »

Mnogo forumasa licno znam i samo cu ti reci da je sigurno dvocifren broj onih koji su me pitali: "Ko je, majke ti, onaj Apocal?", pa razmisli do koga je.

Razloga je vise, zaista ne bih previse polemisao.
Ordem e Progresso
Jux071
FKS U SRCU

Post by Jux071 »

belmin wrote:E haj kad ste se tako fino okupili na adekvatnoj temi recite vi meni fino koga sam ja popljuvao od forumasa ,neka se prepoznaju oni koji su to rekli da ne moram citirati.Govorim po ne znam koji put,citam i nekad je milina biti dio ovvog foruma,tad naravno ne napisem ni rijec,ali kad udjem i procitam tonu gluposti ne mogu a da se javno ne nasmijem.To ba radite svi,sprdate se onim drugim koji je to napisao.Ova prica kako sam negativan je toliko smijesna da nemam rijeci,negativan sam prema onima koji svaki dan traze razlog da se poseru po nekome.
Preskocite me ili add foe,nemojte me citirati i bicete sretni,zavidicu kako cete se osjecati ispunjeni kad ne budete citali sta ja pisem.Ja cu nastaviti ko i do sada,nikoga ne vrijedjam...kad budem imao kome da se nasmijem to su i uraditi,isto tako napisati kad sta buudem htio u kud koji.
Dzevad nije insajder,Dzevad ne mahala.Kod mene je ona,sto je na umu to je i na drumu.
@Lazio,pogresno si me shvatio skroz...ali nejse.

Sve je to u redu ali nije ovo neki chat pa da se sve mora prokomentarisati, ima desetine drugih forumasa kojima je smijesna neka prica pa ne komentarisu, ti kazes da si ozbiljan covjek sa sredjenim zivotom i spustis se na neki bezveze nivo komentarom "E jesi pametan u pm"... Evo sad ti preletih postove, uglavnom su tu korektne stvari, samo te handre ovi "um-drum" komentari. :D
belmin
FKS U SRCU

Post by belmin »

@Jux da si procitao na sta reagujem tako,mozda ne bi tako mislio.Ne mogu da odolim,jbg...takav sam i mimo foruma.

@jasmine tvoj je imenjak :lol
Dzevad Gazibara Đeša
Locked