Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
Manjerka
FKS U SRCU

Re: Forum

Post by Manjerka »

Denis! wrote:
Manjerka wrote:Podjele na "prave" i na "krive" navijače je po meni pravi "Pitarski mentalitet".Pojedinci nek se prepoznaju u ovome.

E ovo je greska u startu. Rijec "Pitar" se dovodi u negativan kontekst. Htio to neko priznati ili ne, mi smo svi Pitari, na istoku, sjeveru, zapadu. Nasi ocevi, djedovi su provokaciju onih anamo preobratili u nesto pozitivno i sada se javljaju ljudi, navijaci Sarajeva, koji joj vracaju prvobitno znacenje. Stvarno nema smisla...

Denise upravo sam zbog toga stavio ovo pod navodnike , bio je ovo neki sarkastični post na situaciju sa moje strane , ali kao što reče Ofanziva zbijmo redove prije svih zbog dušmana iz svojih redova.Pozdrav
Semir!
-----
-----

Post by Semir! »

Ofanziva wrote:Bezveze vam je prica pravo, Sema nema potrebe za ovom diskusijom.
Postoje trovaci na ovom forumu i to je činjenica a takođe ima i mlađe populacije koja je izgubljena u prostou i vremnu.
Zbijmo redove do konačnog cilja! :sarajvooo

Ova diskusija se nažalost uveliko vodi po drugim forumima. FKSinfo se pljuje na svakom koraku, pa što se ne bi i ovdje razvila?

Cilj ove diskusije nije bio da se pljuje po petom, desetom, cilj je bio kao što sam i napisao u prvom postu, da svi oni koji po drugim forumima pljuju po FKSinfo, ovdje napišu šta tačno smatraju problemom i da napišu kako bi to oni riješili taj problem, jer očito da svi imaju account ovdje. Dakle nije bilo nikakve zle namjere, čisto dobre namjere, sa željom da se poboljša forum, da se unaprijedi kvalitet diskusije i ostalo.

Kao i u prvom postu ove rasprave, opet kazem, mozda i mi moderatori negdje grijesimo, ne vidimo da nesto radimo neispravno, pa je zato i pokrenuta priča, kako bi ostala raja mogla da ukaze na greske.
Merso oprosti !!!
Dino!
-----
-----

Post by Dino! »

Ofanziva wrote:Bezveze vam je prica pravo, Sema nema potrebe za ovom diskusijom.
Postoje trovaci na ovom forumu i to je činjenica a takođe ima i mlađe populacije koja je izgubljena u prostou i vremnu.

A je l' ima potrebe da se na sve strane pomalo pljuje FKSinfo? Nemoj samo sad reci "ne pljuje se FKSinfo", nego određeni "trovaci na forumu". Nije tacno. Svaki put se kaze da je FKSinfo, tj. forum najvece zlo, nikad se ne kaze "određeni clanovi foruma pricaju svasta..". Je li tako?

I bas je potrebna ova diskusija, sasvim normalna. Jer FKSinfo se zasniva na tome i postojace. Zbog nepostojanja diskusije i prihvatanja tudjeg misljenja u klubu i na tribinama se desava sto se desava, al' da ne granamo dalje. I to ti odlicno znas.
:DA:
I kada suti Sarajevo pjeva, I kada zmiri svjetlucaju mu oci
Suzama kisa u oluk se slijeva, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci!
Volim Sarajevo!
ALLI
FKS U SRCU

Post by ALLI »

Dino! wrote:

A je l' ima potrebe da se na sve strane pomalo pljuje FKSinfo? Nemoj samo sad reci "ne pljuje se FKSinfo", nego određeni "trovaci na forumu". Nije tacno. Svaki put se kaze da je FKSinfo, tj. forum najvece zlo, nikad se ne kaze "određeni clanovi foruma pricaju svasta..". Je li tako?

I bas je potrebna ova diskusija, sasvim normalna. Jer FKSinfo se zasniva na tome i postojace. Zbog nepostojanja diskusije i prihvatanja tudjeg misljenja u klubu i na tribinama se desava sto se desava, al' da ne granamo dalje. I to ti odlicno znas.
:DA:

Sto stranica bude bolja, to ce biti i vise kriticara. A uporedite ovo danas sa vasim pocecima i vidljiv je ogroman napredak. Da je recimo FK Sarajevo tako napredovalo, gdje bi nam bio kraj. Dezurnih seratora je uvijek bilo i uvijek ce biti, ne trebate nista mijenjati, vec samo ici dalje. Meni je zelja da izrastete u stranicu koja ce biti u stanju da pravi live video stream sa Koseva. A ne bi bilo lose i da napravite neku vrstu clanarine ili pretplate, pa daj taj nacin obezbjedite nesto novca. I sad posto sam quotirao ovaj tekst od Dine, ti imas bar nesto pogledati sta si uradio u zadnjih skoro sest godina, a kriticari nemaju nista. Ne samo ti, nego kompletan FKSinfo team. Pa kad vam se zgade kritike i komentari, pogledas samo stranicu i vidis da ima nesto sto ce ostati i biti relevantno stivo i za 10 ili 20 godina. A to nije mala stvar uopste.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ - PULJA 1985-2009

Bijeda je karakterna osobina.
akademija
FKS U SRCU

Post by akademija »

Moj prijedlog, kao nekoga ko prati Sarajevo dugi, ali zaista dugi niz godina, FKSINFO od samog postojanja, je da se u buduće smanji broj postova, tačnije da ko napiše nešto što niko nema koristi od toga, se jednostavno sankcioniše (da li banom, da li zabranom pisanja sa mogućnosti čitanja...) Pa majka mu stara; preko 120 stranica na temi Premier liga, preko 500 stranica na temi Transferi, su previše. Ja, prije svega, uvijek imam nešto da napišem i kažem, ali ako to neće biti neka korisna informacija, onda mislim da nema potrebe da se išta piše. Iskreno, pun mi je kufer komentara tipa:

'' Ma samo pobjeda :sarajvooo '' , ''To Obuća majstore :nazdravi '' itd...

Mislim da forum prvenstveno treba služiti za davanje korisnih informacija za sve nas u globalu, te davanje kvalitetnih mišljenja. Dakle, mišljenja koja su ipak svrsishodna. Uostalom, za mlataranje gluposti postoje teme O svemu pomalo, Humor i slično...

Da ne dužim, od mene VELIKO ZA da dijeljenje banova bude nemilosrdno, i mišljenja sam da će se samo tako postići to da ćemo svi mi dva puta razmisliti prije nego li nešto napišemo.
On voli Sarajvo, pravi je hordaš
Husref Musemić dobio otkaz!!!
cheme
FKS U SRCU

Post by cheme »

Generalizacije je uvijek bilo i bice...Ali definitivno nakon svakodnevnog posjecivanja ovog foruma, pocnes filtrirati postove - tacno znas i prije nego pocnes citati na sta vrijedi odvojiti vrijeme, a na sta ne. Svako ce na "O svemu pomalo" ubosti nesto zanimljivo, na "Humoru" ubosti nesto smijesno, ali kad su konstruktivne diskusije u pitanju, rijetki ubodu. Prica iz supljeg u prazno, ponavljanje vec recenog, nebuloze, trovanje, repliciranje na nesto letimicno procitano sto nisi razumio, bespotrebna pitanja, svake sedmice ista pitanja...A da ne govorim o postovima koji se kose sa izjavom iz bannera. To je definitivno ono sto najvise iritira...Sve to vremenom dovede do vrhunca tog filtriranja. A oni koji ne mogu filtrirat generaliziraju. I tu nastaju te negativne konotacije.
A sto se tribina tice...Svako na svojoj strani. Svako nek voli na svoj nacin. U to mi se ne da ulazit. Samo ovdje je preko 8000 ljudi, pa si mnogi daju zapravo komentarisati i sto ih se tice i sto ih se ne tice. I ono sto znaju i ono o cemu nemaju pojma. Pa pokupit informacije i vodit na FBu idiotske diskusije, granat u nedopustivo, a mnogi citaju - i koji trebaju i koji ne trebaju. Pa kad dodjes na tribinu gubis zivce zbog takvih. Ja ne kontam koja je svrha doci derat grlo furke radi, kao sto ne kontam koja je poenta doci i buljit ko idiot u ljude koji deru grlo ljubavi radi. Niti koja je svrha napisati "kupljena karta za Sjever", "evo sad sa Sjevera"...Koga briga? Pa onda dodje neko i napise "Nije ni Sjever sto je nekad bio." Pa kako ce biti?! A gubi se u masi raja koja zna gdje ide i zasto tamo ide.
Kad svi nadju pravu stranu za sebe, kad svi krenemo radi jednog cilja i zajednicke ljubavi prema Kosevu, e onda ce bit "slobodno pitarstvo" kako god ga sebi neko u glavi definisao. :D
"I kada šuti Sarajevo pjeva...I kad žmiri svjetlucaju mu oči."

R.I.P. Vedran Puljić
JaHavera!
FKS U SRCU

Post by JaHavera! »

Zasto je zakljucana tema ''O svemu pomalo...''?
Ne bije boj svijetlo oružje,nego srce u junaka!
cheme
FKS U SRCU

Post by cheme »

hordemalta wrote:
JaHavera! wrote:Zasto je zakljucana tema ''O svemu pomalo...''?

Zato vjerovatno što danas nije dan za zajebancije i preseravanja mislim ;)

Zakljucan je i Humor, Nema ni pjesme bez Sarajeva i sl., tako da...Zakljucak je jasan...A nema ni potrebe za svim tim...Bar ne danas i sutra...
"I kada šuti Sarajevo pjeva...I kad žmiri svjetlucaju mu oči."

R.I.P. Vedran Puljić
JaHavera!
FKS U SRCU

Post by JaHavera! »

Okej :DA:
Potez je na mjestu....
Ne bije boj svijetlo oružje,nego srce u junaka!
brutal
FKS U SRCU

Post by brutal »

samo jedno pitanje: jel postoji mogućnost, poboljšanja foruma,da se prilikom otvaranja teme na forumu odma otvori zadnja stranica na kojoj je nešto pisano a ne prva pa da se prebacuje na zadnju?
Twix
FKS U SRCU

Post by Twix »

najbolje da se forum prebaci na vbulletin jer ovaj phpbb je jako star.
hitman
Nermin tips!

Post by hitman »

brutal wrote:samo jedno pitanje: jel postoji mogućnost, poboljšanja foruma,da se prilikom otvaranja teme na forumu odma otvori zadnja stranica na kojoj je nešto pisano a ne prva pa da se prebacuje na zadnju?

pa kliknes ovo pored nicka

Image

i otvori ti zadnji post
Ken'an
ala Boško Buha

Post by Ken'an »

A možeš sebi u opcijama prebaciti da ti "naopako" sortira postove, kao što sam ja uradio. Tako da kad god otvoriš bilo koju temu, pokazuje ti na vrhu najnoviji post i onda naniže prema starijim :D
User Control Panel -> pa se malo zarovi :D
Semir!
-----
-----

Re: Re: Forum

Post by Semir! »

brutal wrote:samo jedno pitanje: jel postoji mogućnost, poboljšanja foruma,da se prilikom otvaranja teme na forumu odma otvori zadnja stranica na kojoj je nešto pisano a ne prva pa da se prebacuje na zadnju?

Tako vec sad forum funkcionise. Kliknes onu kockicu pored naziva teme, a ne na naziv teme i automatski te baci na pevi neprocitani post.
Merso oprosti !!!
brutal
FKS U SRCU

Post by brutal »

hvala na info
Locked