21 godina FKSinfo.com - nova verzija v5

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
tarpi do bagro
FKS U SRCU

Re: 21 godina FKSinfo.com - nova verzija v5

Post by tarpi do bagro »

Evo ja se 80% zajebavam, forum je nije Rotary. To sto svi misle da znaju sve, ne znaci da su upravu. Logicnije je pustiti zajebanciju nego spustanje djece u mezar. To je pogano.
Mrzim hitmana, mikiSa, BenkuMersudina, Anonimnog, odmetnika, Semira!, Makedonca, JohnObraza i Tastaturu!
Scouser
FKS U SRCU

Post by Scouser »

Jedno je zajebavati se, drugo je trovati i ložiti.
VEDOpitar wrote: 18 Jan 2026, 19:53 Scousere ne brani neodbranjivo.
Ama gdje ja njega branim? Jesam li igdje napisao ikad da ban nije zaslužio? Ja još i pozivam na restriktivnije mjere po tim pitanjima, ali ne za trajne banove jer se eto neka opšta vrijednost narušava.
Nisu zajedničke te opšte vrijednosti, forum je navijača Fudbalskog kluba Sarajevo. Dvije su temeljene vrijednosti - kvalitet pisanja jer je forum, te FK Sarajevo jer je zbog toga i nastao forum. Sve ostalo varira od osobe do osobe, nekome su sveta djeca, nekome drvo, mačka, auto, neko sam sebi, vjerski pojam, pa shodno tome i granice postavlja.
Trajni banovi su za ljude koji narušavaju integritet i uspjeh kluba, tj. agente, lobiste, interesdžije, te za ljude koji lože i truju, te time narušavaju integritet rasprave/foruma.
Nije forum niti porodičnih ljudi, niti opštih vrijednosti, niti religije, niti išta od toga ovdje ljude spaja niti je nastalo zbog toga, već FKS. Nemojte mi tih priča svima je sveto ovo, svima je ono, jer prvo nije, a drugo irelevantno je.

Kažnjavanje za lične razmjerice treba da se dešava na mjestu nastanka, a ne u mjestu aktiviranja moderatora. Apsolutno je nebitno da li je na kraju jedan drugom rekao retarde ili je.bem ti porod. Ista kazna treba biti za ličnu razmjericu obojici koji su ušli u nju ovisno od toga koje je ponavljane, a ne ovisno od toga čime je rezultovalo.

Konkretno Hačinson nije iz čista mira došao i rekao e znaš šta, je.bem ti onu koja te okotila, već je bila reakcija na tuđe. Lik se tako izražava i ne ostaje dužan, ja to poštujem i prihvatim tako, tražiš-dobiješ. Gluposti su pozivati se na nekakve frustracije i ostalo.
Hačinsonu je to možda četvrto ponavljanje u posljednjoj godini čini mi se, da se ne ide daleko unazad, shodno sistemu kažnjavanja za ponavljanja u redoslijedu sedmica-dvije-mjesec-dva-tri-pola godine-godina njega bi sljedovala 2 mjeseca umjesto trajnog.

Ja pozivam na primjenu takvog sistema i za kažnjavanje ličnih razmjerica na mjestu nastanka uz popratno brisanje postova do mjesta aktiviranja moderatora, te preinaku trajnog bana dotičnog u ban na 2 mjeseca.
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

Problem je to sto trazis da mu se ostavi pristup forumu. To je neodbranjivo.

Obostranim uvredama je pocelo i obojica su poslana na hladjenje.
Svaki put kad ne uspijete odoliti potrebi da na uvredu odgovorite uvredom upadate u isti kos s osobom koja je to zapocela. Stavite ego na stranu, ne morate se voditi pricom da vasa uvijek mora biti zadnja. Time se jasno izoluje strana koja je zapocela i shodno tome se sankcionise. Imajte na umu da teme citaju i drugi ljudi koje boli neka stvar za vasim uvredama i koji ne odvajaju svoje vrijeme da udju na forum da bi citali vasa prepucavanja. Na kraju krajeva, ne mora se na uvredu odgovoriti uvredom. :)

Hutchinson se nije mogao zaustaviti i svaki povratak je koristio da se vrati na razgovor na koji je vrlo jasno stavljena tacka.
Ja do sad za trajnim banovima nisam potezao zbog toga sto je forum navijaca FK Sarajevo i sto mi u ovoj zajednici uglavnom i nemamo neke sukobe i probleme. Jedna ista stvar nas sviju ovde povezuje. U afektu se svakome moze desiti da svasta napise, iako su neke stvari meni licno neshvatljive za afekt preko tastature. Taj "kredit" je Hutchinson kod mene potrosio prilikom onog jezivog posta kojeg necu ni da ponavljam. Da je ovaj forum drugacijeg karaktera to bi vec tad bio trajni ban. Ubuduce ce se za onakve postove odmah reagovati ostro. Moja je greska sto je tad dobio samo 14 dana.

Brisanja postova biti nece - slobodno svi mozete vidjeti za sta ste banovani kad se vratite.
Brisao sam par spam postova koje ostavite da bi doljevali ulje na vatru, iako je jasno receno da se vratite temi.
Ubuduce cu se drugacije time baviti. :)
Post Reply