Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
Adis!
Stefano Lupino
Stefano Lupino

Re: Forum

Post by Adis! »

Rasizam? :) Aj dobro, ubuduce smatraj to demokratijom koju si spomenuo.

koji avatar ili sig imam nebi trebalo da je bitno , ovo je upravo napravljeno da bi se mnogobrojni ucesnici i korisnici mogli razlikovati (a vi ste malo fulili poentu)
- Veliko hvala sto si nam rekao, dosad nismo znali za sta forum sluzi.

meni je receno da su mi sig i avatar skinuti jer nemaju veze sa FCS, ja samo argumentovano tvrdim da nisam jedini ,te da ima gorih slucajeva od mene,cak medju Modovima?
- Prvo procitas citavu poruku, pa se onda bacis na svoju "odbranu".

Evo, stavicu ti je ovdje ponovo, pa dobro procitaj jos par puta boldiranu recenicu...

Uklonjen ti je avatar i dva userbara iz signature-a...

Uglavnom, ne mozes na forum o FK Sarajevu staviti sliku Bergkampa, Vierija ili Mourinha, koliko god ti njih volio. Ovo je forum Sarajeva i ako ces vec stavljati avatar, stavi nesto sto ima veze sa Sarajevom ili bilo sta sto nema veze sa fudbalom ili ostalim klubovima...

Usput..."tatica02", "ljubomoran levat", "balavac od 16 godina" - sve to slobodno smatraj uvredama i vec je to dosta da dobijes ban. Ipak, nisi skontao pravila odma pa ti se i moze oprostiti pod uslovom da ih sada skontas i prihvatis. Sve u svemu, uzmi u obzir da ti ove uvrede idu kao opomena i jos jedan ispad i dobijas ban!
071
FKS U SRCU

Post by 071 »

Ja sam nekad davno otvorio temu u kojoj sam zamolio forumase da ne stavljaju avatare drugih igraca i klubova te da u sigu ne koriste Romu, Inter itd jer onda ispadosmo simpatizeri Sarajeva a navijaci drugih i to stranih klubova.

I dalje mislim da tome nema mjesta i da sve treba da je vezano samo za Sarajevo ili potpuno nevezano za fudbal. Zamislite reakciju navijaca Rome, Man Utd ili bilo koga drugog koji posjeti forum FKS a pronade grbove svog tima. Sta mogu da pomisle? Ja posjetih engleske, italijanske i druge forume ali nikad ne nadoh ni pod razno neciji drugi simbol izuzev onoga koji nosi njihov tim.

Sarajevo je svetinja i imamo toliko legendi (Hase, Keli, Antic, Musovic, Susic, Pasic, Hadzibegic, Jakovljevic, Musemic) koje se mogu naci na tom avataru i da se time ponosimo.

Sta i koga meni predstavlja Ronaldo, Vieri ili bilo ko drugi? Nista, sto se mene tice ne postoji za mene. NIko se od njih ne moze mjeriti sa Hasetom, ljudinom i humanistom koji je igrao zbog ljubavi prema klubu i prebolovao svako poraz tesko, ko se moze mjeriti sa Kelijem koji je dao zivot braneci Sarajevo? Niko!!!

Ako ovo ne shvatate nego se s vama mora polemisati onda uzalud trud.
Image
Image

Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that.
DenchiNL
FKS U SRCU

Post by DenchiNL »

kao prvo hvala bez zezze, od vas 8 sto admina sto moda , ti si jedini odgovorio, pa kako god
sve sto napisem dole, nemoj shvatiti kao provokaciju, samo pokusavam shvatiti kako stvari stoje

vi (vi Moderatori/Admin) ste ovdje TITO, ja sam 0, kontam,nema demokratije,diktatura na snazi,vrijedi samo sto vi kazete, ali provjeri svaki put mozda se sta promijeni, shodno potrebi , KAPIRAM :oops: do mene je

Veliko hvala sto si nam rekao, dosad nismo znali za sta forum sluzi

no prob , ucinilo mi se da ne znate

Evo, stavicu ti je ovdje ponovo, pa dobro procitaj jos par puta boldiranu recenicu...

izvinjavam se do mene je nisam procitao poruku do kraja
poslao 8 poruka da pitam sto mi ode sig, a ono dobijem odgovor ukinut ti je sad i avatar i sig, malo me prenijelo :oops:

Usput..."tatica02", "ljubomoran levat", "balavac od 16 godina" - sve to slobodno smatraj uvredama

pa ne bih bas sve
recimo ovo ljubomorni levat - to jest, izletilo u afektu, uvijek sam mrzio smekere/cinkarose pa se iznervirah , izvinjavam se
tatica02 - ovo je greska , covjeku je nick tata02,previd do mene
balavac 16god - uopste se ne odnosi specificno, nego u kontekstu, navijacima tog uzrasta obicno je razlika Buffon/Alaim u 5 deka, znaci ne vrijedjam tatu02 s ovim ,ni bilo koga drugog specificno
vec je to dosta da dobijes ban

u redu shvatio prihvatio , za mene sigovi i avatari zavrseni

Hvala
Adis!
Stefano Lupino
Stefano Lupino

Post by Adis! »

Eto, covjek shvatio i prica gotova...molim bez daljnjih komentara!

Usput, nije nikakva diktatura. I demokratija se realizuje preko zakona, pa tako i ovdje postoje pravila koja su svi prihvatili pri registraciji (kao i ti). Da nema nikakvih pravila ovaj forum bi sad vjerovatno imao 20 clanova, a ne 3000...
tata02
FKS U SRCU

Post by tata02 »

DenchiNL wrote:posto se ovo tice licno mene,
tatice02
ne budi ljubomoran levat
to sto ja poshtujem neke ljude je moje pravo(zivimo u demokratiji)
isto kao sto neki ljudi imaju za pravo staviti sabana saulica ili neke ptice u sig(clanovi ovog foruma)
pa se niko ne buni ??? zar ne
Vierijev kvocijent inteligencije??? o cemu ti ba???
koga to interesuje??? covjek je vrhunski golgeter ,niko ga nije proglasio Einsteinom?
ako ti se ne svidja i nemora ti se svidjat???
ne mozes reci bez predrasuda, pa onda pisat sa predrasudama(koment. inteligencija)
ja mislim da je moj i avatar(bergkamp u BORDO dresu) ok, a i potpisi ....
s obzirom kakvih ima... npr. gepard koji buba glavom sa slusalicama(Moderator), isjecak iz HALO2 igrice,bijele tene???, crvena puma?? ja ima i neki supermen nesto???smedja kozna tasna????
a sig sabana saulica je vrh vrhova , to nikom ne smeta ocigledno
eh ako je ovo gore navedeno "vezano za FCS" ili ima ikakvih dodirnih tacaka s FCS eh pa onda su moji sigovi i avatar za uzor...

peace,love,respect

Iako je @Adis stavio tačku na raspravu ja ću morati da odgovorim na tvoj post jer su mnoge "primjedbe" ličnog karaktera. Na žalost bio sam službeno odsutan tako da ranije nisam stigao. Malo mi je žao što si ovo shvatio u ovolikoj mjeri tragično i osobno jer se moj komentar odnosio ili trebao da odnosi na sve članove koji postavljaju avatare i potpise koji nemaju veze sa FKS. Ti si se našao najviše uvrijeđen, pa ideš do te mjere da me čak nazivaš i rasistom. Nisam ni po čemu dužan da te obrazujem, a pošto si trenutno u SA savjetujem ti nabaviš riječnik stranih riječi jer je evidentno da ne znaš šta znači to što si napisao. Naime, među tvojim ljubimcima nije bila nijedna osoba druge rase tako da tu nema govora o rasizmu, a tražio sam da se skine i Pjanić koji je (vjerovatno) iste vjere i nacija kao ja, tako da mi ni to ne možeš prišiti. Ja sam član sa malo dužim stažom na forumu od tebe tako da si mogao pregledati i neke moje ranije postove u kojima bi mogao naći da sam ja bio taj koji je ukazivao da nije uredu način na koji je zapad "prozivao" Dialibu u jednom od posljednjih derbija. Član foruma @Ofanziva može potvrditi da sam to radio i verbalno na stadionu u trenutku kada se to dešavalo. Dakle još jednom: B. Klaić, Riječnik stranih riječi.
Na koga sam i na šta ljubomoran!? Bergamp niti mi ja drag niti mrzak i to što je bordo dresu kluba za koji navijaju svi četnici u Londonu mi ne znači ama baš ništa. Mourinho mi je umjereno simpatičan, Quaresma :?: , a za Vierija sam napisao čistu istinu s obzirom da imam uvid u situaciju jer dosta često putujem u Italiju i gledao sam mnoge programe koji se ismijavaju sa predmetnim fudbalerom (za ostale članove foruma u pitanju je zeza tipa Nadrealisti-Hadžialagić pa i mnogo grublja). I naravno da mi se takav dokumentovano (dakle, bez predrasuda) glup lik ne sviđa i naravno da nikada ne bih stavio njegovu sliku u potpis, a pogotovo ne na forum mog voljenog i jedinog kluba (ovo ne znači da ti nemaš pravo da istovremeno navijaš za 300 ili više klubova). A Pjanić mi je jako drag iz svima poznatih razloga samo što ni njegova slika ne pripada ovom forumu iz jednostavnog razloga jer nikada nije igrao ni trenirao u FKS. Na tebe i tvoj holandski pasoš, a ni tvoje mjesto prebivališta sigurno nisam ljubomoran.
Za ovaj potpis sa Šabanom mogu reći da ga nisam primijetio, ali pouzdano znam da je predmetni pjevač vidio više utakmica FKS od svih tvojih ljubimaca zajedno (ovo naravno ne oslikava moju muzičku orjentaciju!).
Levat. Hvala na komplimentu! Da bi razumio opet će ti biti potreban Klaić, ali zbog drugih članova, levat je šatrovačka riječ kojom osobe sa druge strane zakona nazivaju običan, pošten svijet.
Cinkaroš nisam nikada bio i ovdje sam sve uradio transparentno u granicama elektronskog svijeta. Naime, nisam poslao PM nekom od admina nego sam javno tražio da se prekine sa praksom postavljanja slika osoba koje nemaju veze sa FKS.
Nisam ja ni mislio da je ovim uspješnim fudbalskim likovima potrebna reklama ili promocija na našoj stranici samo sam malo ublažio stanje i upotrijebio tu riječ umjesto idolatrije, odnosno gubitka identiteta koji je očigledno ovdje u pitanju. Naime, doći na stranicu FKS i postavljati slike stranih igrača i trenera nije ništa drugo nego to što sam naveo. Ista stvar je i dolazak na stadion sa šalovima i (ili) u dresovima stranih timova.
Nemam namjeru da se dalje dopisujem sa tobom niti ću ti odgovoriti šta god da napišeš. Izvinjenje ne tražim mada bi bilo pošteno da to uradiš. Naime, ja ništa što si ti napisao nisam shvatio lično čak ni tvoje stalne deminutive kada je u pitanju moj nick tako da zaista nisam uvrijeđen. Nisam ni otkrio Ameriku kada je u pitanju idolatrija, sistem vrijednosti i gubitak identiteta bosanske omladine pa ne mogu napisati ni da sam razočaran. Uostalom, ja sam svoje proveo: nema avatara i potpisa sa likovima koji ne pripadaju FKS. A tebi svako dobro i popij kafu sa Bergkampom ili Muorinhom!

P.S. Naravno, kafa nakon kupovine Klaića.
tata02
tata02
FKS U SRCU

Post by tata02 »

071 wrote:Ja sam nekad davno otvorio temu u kojoj sam zamolio forumase da ne stavljaju avatare drugih igraca i klubova te da u sigu ne koriste Romu, Inter itd jer onda ispadosmo simpatizeri Sarajeva a navijaci drugih i to stranih klubova.

I dalje mislim da tome nema mjesta i da sve treba da je vezano samo za Sarajevo ili potpuno nevezano za fudbal. Zamislite reakciju navijaca Rome, Man Utd ili bilo koga drugog koji posjeti forum FKS a pronade grbove svog tima. Sta mogu da pomisle? Ja posjetih engleske, italijanske i druge forume ali nikad ne nadoh ni pod razno neciji drugi simbol izuzev onoga koji nosi njihov tim.

Sarajevo je svetinja i imamo toliko legendi (Hase, Keli, Antic, Musovic, Susic, Pasic, Hadzibegic, Jakovljevic, Musemic) koje se mogu naci na tom avataru i da se time ponosimo.

Sta i koga meni predstavlja Ronaldo, Vieri ili bilo ko drugi? Nista, sto se mene tice ne postoji za mene. NIko se od njih ne moze mjeriti sa Hasetom, ljudinom i humanistom koji je igrao zbog ljubavi prema klubu i prebolovao svako poraz tesko, ko se moze mjeriti sa Kelijem koji je dao zivot braneci Sarajevo? Niko!!!

Ako ovo ne shvatate nego se s vama mora polemisati onda uzalud trud.

POTPIS!
tata02
tata02
FKS U SRCU

Post by tata02 »

ice_tea wrote:Da li to znaci da ja moram Dialubu skloniti? :lol: :lol:

Ni u kojem slučaju! Tvoj avatar je izuzetno originalan i u istom trenutku dokumentuje originalnost naših navijača koji su uslikali ovu sliku! Zaista, kapa dole!
tata02
tata02
FKS U SRCU

Post by tata02 »

MirneSacir wrote:Neko pomenu smedju torbu !!??

-Ne radi se o torbi, vec je u pitanju aktovka bleeeeeee :p
p.s. - reci mu sad tatice02, pardon tata02, sad mu se nagovori, bas ima materijala za jednu kvalitetnu repliku ;)

Šta je ovo? I ti krenuo sa deminutivima, pa onda pardon... :)
tata02
DenchiNL
FKS U SRCU

Post by DenchiNL »

bila nijedna osoba druge rase tako da tu nema govora o rasizmu

rasizam nije samo rasni , hocemo zajedno citat tu knjigu , ili mozda neku malo jacu od rijecnika? u svako doba. :D

kluba za koji navijaju svi četnici u Londonu

hahaha bas svi? a koliko ih to ima?
nemoj zaboraviti da ima cetnika koji navijaju(ali) za FCS i koji su igrali u FCS, pa me to nikad nece omesti u mojoj ljubavi za FCS
ne bi trebalo da se tako lako predajes i das poljuljati :(
uostalom on vise ne igra(ZAVRSIO NOG. KARIJERU) nista osim golfa tako da....

a za Vierija sam napisao čistu istinu

ok niko ne kaze da nisi, ali to je nebitna info
za lika koji da 100 golova u 128 tekmi , njegov kvocijent je sekundarna info (cak nebitno)
ja bih odmah pristao na glupog i produktivnog spica, za FCS

ali pouzdano znam da je predmetni pjevač vidio više utakmica FKS od svih tvojih ljubimaca zajedno

Saban Saulic je izjavio da je bio "dobar" prijatelj sa pokojnim arkanom i cecom, te da taj zlocinac uopste nije ratni zlocinac
toliko o cetnicima...

Levat. Hvala na komplimentu!........nazivaju običan, pošten svijet

ma znam ja sta sam rekao,nisam ni mislio nista loshe, haustorce sam s c faze,nego modovi ce me razapet bezze, valjda iritiram raju previse, a obican,posten svijet te (barem kod nas) obicno i smeka muriji (Modovima , kako god)

Ista stvar je i dolazak na stadion sa šalovima i (ili) u dresovima stranih timova

pa upravo se to i desava, na kojoj tekmi to ne vidis nase navijace u dresovima arsenala,manchestera,ajaxa,psv-a,bayerna,ac milana jos s imenima ronaldo,ovaj-onaj , dodushe sve manje ali opet ima...
opet kazem sta fali ako volim nogomet? ne znaci da ne volim FKS ili da ga manje volim?
igraci dodju i prodju, velike pamtis a klub je tu zauvijek u srcu - tako ja razmisljam

izvinuo sam se gore ali ako nisi vidio evo: IZVINI
nisam nerazuman covjek

pozdrav i svako dobro i tebi i tvojima

P.S. - Bergkamp ne pije kafu, ali sam ga upoznao i dobio autogram, sto mi je iznimno drago, a i Mourinha cu
valjda malo je ljudi na planeti s njihovom klasom
Semir!
-----
-----

Post by Semir! »

Otkad se to u C-fazi govori "nogomet" :D
Merso oprosti !!!
DenchiNL
FKS U SRCU

Post by DenchiNL »

hahahahaha

dobarrrrrrrrr

ma reko bi fuce al nabrojace mi jos 16 knjiga koje moram procitat
tata02
FKS U SRCU

Post by tata02 »

DenchiNL wrote:
bila nijedna osoba druge rase tako da tu nema govora o rasizmu

rasizam nije samo rasni , hocemo zajedno citat tu knjigu , ili mozda neku malo jacu od rijecnika? u svako doba. :D

kluba za koji navijaju svi četnici u Londonu

hahaha bas svi? a koliko ih to ima?
nemoj zaboraviti da ima cetnika koji navijaju(ali) za FCS i koji su igrali u FCS, pa me to nikad nece omesti u mojoj ljubavi za FCS
ne bi trebalo da se tako lako predajes i das poljuljati :(
uostalom on vise ne igra(ZAVRSIO NOG. KARIJERU) nista osim golfa tako da....

a za Vierija sam napisao čistu istinu

ok niko ne kaze da nisi, ali to je nebitna info
za lika koji da 100 golova u 128 tekmi , njegov kvocijent je sekundarna info (cak nebitno)
ja bih odmah pristao na glupog i produktivnog spica, za FCS

ali pouzdano znam da je predmetni pjevač vidio više utakmica FKS od svih tvojih ljubimaca zajedno

Saban Saulic je izjavio da je bio "dobar" prijatelj sa pokojnim arkanom i cecom, te da taj zlocinac uopste nije ratni zlocinac
toliko o cetnicima...

Levat. Hvala na komplimentu!........nazivaju običan, pošten svijet

ma znam ja sta sam rekao,nisam ni mislio nista loshe, haustorce sam s c faze,nego modovi ce me razapet bezze, valjda iritiram raju previse, a obican,posten svijet te (barem kod nas) obicno i smeka muriji (Modovima , kako god)

Ista stvar je i dolazak na stadion sa šalovima i (ili) u dresovima stranih timova

pa upravo se to i desava, na kojoj tekmi to ne vidis nase navijace u dresovima arsenala,manchestera,ajaxa,psv-a,bayerna,ac milana jos s imenima ronaldo,ovaj-onaj , dodushe sve manje ali opet ima...
opet kazem sta fali ako volim nogomet? ne znaci da ne volim FKS ili da ga manje volim?
igraci dodju i prodju, velike pamtis a klub je tu zauvijek u srcu - tako ja razmisljam

izvinuo sam se gore ali ako nisi vidio evo: IZVINI
nisam nerazuman covjek

pozdrav i svako dobro i tebi i tvojima

P.S. - Bergkamp ne pije kafu, ali sam ga upoznao i dobio autogram, sto mi je iznimno drago, a i Mourinha cu
valjda malo je ljudi na planeti s njihovom klasom

Pretpostavljam da si htio reći da se rasizam ne odnosi samo na boju kože? Ako je tako, u pravu si. Samo što nam još uvijek nisi objasnio po kojoj sam osnovi ja rasista. Naime, ja kao pripadnik jednog od najtolerantnijih naroda na Svijetu nemam ni elementarne predispozicije za rasizam po bilo kojem osnovu. Takve stvari su neuporedivo izraženije u zapadnim zemljama gdje si vjerovatno i ti to čuo. Odnosno, koja vrsta rasizma je to što sam tražio da se ukinu avatari koji nemaju veze sa FKS? O čitanju knjiga zajedno nema govora! Sa takvima ne bih volio sjediti na istoj tribini osim u neznanju.

Tebi je, na žalost, vrlo jednostavno uporediti Sarajevo i Arsenal što je najblaže rečeno smiješno. Za sve živo se raspravljaš i pokušavaš smanjiti značaj određenih činjenica poredeći ih sa stanjem u Sarajevu. Ako ti neko kaže da svi četnici u Londonu navijaju za Arsenal i ako nisi u stanju da to prihvatiš kao činjenicu, onda barem isto provjeri prije nego što odgovoriš da četnici navijaju i za FKS. Pa zar ti neko mora izbrojati četnike u Londonu da ti da tačan broj? Ima ih puno!

Ti naravno imaš pravo da misliš da voliš FKS, a što se mene tiče ja ne priznajem takve koji pored Sarajeva vole još xy klubova.

Vieri i Šaban totalno irelevantni i ne želim o njima više da pišem.

Šta je loše u tome što običan i pošten svijet šmeka LOPOVE muriji?

Za dresove i šalove drugih klubova: nema ih na Sjeveru, kao što ovdje nema avatara!

Veličaj ti Mourinha do ujutro, ali JEDAN JE HASE. I to u punom smislu riječi. Da se ne ponavljamo jer je neko prije mene već naveo nekoliko naših igračkih i ljudskih veličina od kojih sam mnoge imao čast da upoznam. Na to sam neizmjerno ponosan. Puno više nego na bilo šta drugo kada je sport u pitanju! A jako mnogo sam vidio i imao zadovoljstvo da upoznam važnije (u globalnom smislu) ljude od Mourinha.
tata02
tata02
FKS U SRCU

Post by tata02 »

DenchiNL wrote:hahahahaha

dobarrrrrrrrr

ma reko bi fuce al nabrojace mi jos 16 knjiga koje moram procitat

Nekom je dovoljno i 16 riječi!
tata02
North
FKS U SRCU

Post by North »

pa vi ovako citirajuci jedno drugo mozete do beskonacnosti
DenchiNL
FKS U SRCU

Post by DenchiNL »

ma necu ni ulazit u ovo sto si navaljo...
hajmo ovako ti si u pravu , vazda, uvijek, i samo ti , niko drugi... ok

Ti naravno imaš pravo da misliš da voliš FKS, a što se mene tiče ja ne priznajem takve koji pored Sarajeva vole još xy klubova.

ja imam pravo da "mislim" da volim FKS?
ma ko si TI?
da odredjujes sad i ko i koliko voli FKS?
po tebi je samo jedan navijac FKS TI! a mi ostali samo "mislimo" da volimo svoj klub!

necu fasovat ban rad tebe pa makar
Locked