Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
RN'87
Budući doktor... kuku nam se

Re: Forum

Post by RN'87 »

Greska u poredjenju, ali sam siguran da swoper ima najbolje namjere i znam da je ozbiljan covjek i gospodin, i da zivi za Sarajevo.

Ne treba ga ni diskreditovati radi jedne greske, vise forumasa poput swopera bi nam godilo.

Vakih ko ja imamo dovoljno :D
Srcu što je drago, ne može da kupi, đavolu su skupi, i duša, i tijelo, k*rcem ih Halide u čelo

#carvaHalid
pOZz
Gargamel himself
Gargamel himself

Post by pOZz »

RN'87 wrote:Greska u poredjenju, ali sam siguran da swoper ima najbolje namjere i znam da je ozbiljan covjek i gospodin, i da zivi za Sarajevo.

Ne treba ga ni diskreditovati radi jedne greske, vise forumasa poput swopera bi nam godilo.

Vakih ko ja imamo dovoljno :D

Da je namjera sa moje strane bila da ga diskreditujem, uradio bih to davno, jer već duže vremena ima svoje mišljenje o stanju na forumu. Nisam to radio, jesmo imali različita shvatanja, ali sam pokušavao da pronađem gdje mi/ja griješim(o), jer čovjek je dosta iskusniji i njegova riječ je i prije na forumu imala posebno značenje. Ali nakon ovoga gdje tvrdoglavo gura glavom kroz zid... sâm je sebe diskreditov'o.

@Fare_93
A evo tebi pomoć u vezi pitanja na koje trebaš odgovoriti, iako sam pofino ubjeđen da se praviš nevješt.
Do nekih boljih vremena...
ALLI
FKS U SRCU

Post by ALLI »

Napisace swoper kad nadje wifi odgovor, a do tad je bezveze naglabanje. Poredjenje svakako nije na mjestu, ali vjerovatno ima svoje razloge zasto je tako napisao i mozda ce ih podjeliti sa nama. Do sad je bio uglavnom korektan.

Ono sto bih ja volio vidjeti jeste koji su to sve clanovi koristili duple nickove za "poboljsanje kvalitete" foruma. Za to treba vremena, ali neki se mogu vrlo brzo provaliti. Pa da onda mogu da nastavim sa pominjanjem blizih i daljih clanova familije.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ - PULJA 1985-2009

Bijeda je karakterna osobina.
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

pOZz wrote:@Fare_93
A evo tebi pomoć u vezi pitanja na koje trebaš odgovoriti, iako sam pofino ubjeđen da se praviš nevješt.

Ma kako ne zna, pa cak ti je i najavio golem odgovor :D

http://prntscr.com/9i3jg7

Inace, samo dva-tri posta iznad tog posta sto si citirao @pozze, pisao sam tad vec o tome da ce prepucavanja oko insajdera, ubacenih elemenata i licna prozivanja po forumu na kraju za rezultat imati i udar na sam forum.
Last edited by VEDOpitar on 24 Dec 2015, 17:40, edited 1 time in total.
RN'87
Budući doktor... kuku nam se

Post by RN'87 »

@pOZz

Mozda konkretno u ovoj raspravi. Kod nas po obicaju kad se neko ocrni, ne moze ga sto voda oaprat. Generalno, kvalitetan forumas, onakav za kakvim kukamo. Ja bi i pored ovog radije procitao neki njegov osvrt na rad uprave/igracki kadar/utakmicu..
Srcu što je drago, ne može da kupi, đavolu su skupi, i duša, i tijelo, k*rcem ih Halide u čelo

#carvaHalid
2. die 4.
FKS U SRCU

Post by 2. die 4. »

Najbolje rjesenje je ime i prezime pa izvoli pisi,a ne ovako iza nika se palamudi,ismijava itd.
Danas na Koševskom kod njega na sijelu diže Sarajevo i naravno prca želju...
Fare_93
FKS U SRCU

Post by Fare_93 »

VEDOpitar wrote:
pOZz wrote:@Fare_93

Ma kako ne zna, pa cak ti je i najavio golem odgovor :D

http://prntscr.com/9i3jg7

Inace, samo dva-tri posta iznad tog posta sto si citirao @pozze, pisao sam tad vec o tome da ce prepucavanja oko insajdera, ubacenih elemenata i licna prozivanja po forumu na kraju za rezultat imati i udar na sam forum.

Kakav si ti uvlakac u supak haha, to je nevjerovatno.

Inace, da pokusam odgovoriti covjeku.
Ovako, u nekoliko navrata si izgledao totalno da tako kazem nezainteresovano za Sarajevo, toliko si crnio i blatio klub i sve u njemu sto se radi da je bilo mucno to gledati na monitoru.
Priznajem, upalim se, ne mogu svasta ni citati kad mi se pise da se neke stvari rade u klubu kijeg najvise volim a znam da nije tako. Iskreno dokurcilo mi je bilo gledati te kako pravdas svakog' ko je bacio tonu negative, da ne kazem pomazes mu u nabrajanju neg stvari da se sto vise ocrni uprava i sve u njoj.

Poletim i ja, nekad nervozan, nekad iznerviran od ovog foruma koji mi dodje kao odmor od svakodnevnice (ili bi bar trebao), koji mi dodje kao stvar gdje cu procitati nesto pozitivno, nesto sto bi me moglo usreciti, ali ne...

U tom periodu, u kojem se sve izdesavalo, dosta se pricalo o strujama i strujicama koje se vrte oko kluba, jer je bilo katastrafalno stanje, kako na forumu,tako oko kluba.

Mislio sad da igras na forumu po pravilima ili po uputima drugih. Previse si bio nastrojen negativno. Kao i pola foruma naravno, milion novih nickova za krqtak period koji odjednom imaju punu podrsku.

Mozda sam i pogrijesio sto sam te optuzio ali nisi mi ostavio drugi izor @pozz. Tako si se ponasao, tako si djelovao na forumu, mogu i ja naci milion postova i tebi i drugih gdje ste jedno rekli a drugo uradili.

Da, izvinjavam se na optuzbi koja nije bila u punom smislu optuzba kako si ti shvatio. Znam da si bolesnik kluba kao i ja. *** ga uhvati me nekad nerboza i ne znam sta pisem, isto kao i onda kad sam BAN popio. Jbga tako je kako.

Stvarno volim ovaj forum i uradit cu sve sto je u mojoj mogucnisti da ga odrzimo (kao i raspravu na istom) u pravom smjeru.

Jos jednom izvini, ali ne mogu da gledam kada se o nekim stvarima za koje znam da nisu tacne pise. Lazi koje mozda i nisu namjerno ne mogu da gledam.

PS. Opet nidam na laptopu, pa izvini na pravopisnim greskama :P
Johannes
FKS U SRCU

Forum

Post by Johannes »

Okomiste se na swopera, a covjek se potrudio da vam ukaze na stvari koje vi mozda ne vidite.
Ordem e Progresso
ALLI
FKS U SRCU

Post by ALLI »

jasmin93 wrote:Okomiste se na swopera, a covjek se potrudio da vam ukaze na stvari koje vi mozda ne vidite.

Pa ja predlazem da onda skupimo sta para i platimo za taj trud. Ili da nam ti kazes sto se ne vidi, posto ocigledno vidis :D .
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ - PULJA 1985-2009

Bijeda je karakterna osobina.
Johannes
FKS U SRCU

Forum

Post by Johannes »

U zadnja dva, tri dana je napisao par izuzetno korektnih postova. Ko je zelio izvuci poentu i shvatiti kritiku na pravi nacin sigurno je to i uradio.

Nije poenta u hostingu i odrzavanju foruma vec u entuzijazmu. Vidim da se dosta momaka nudi, vjerujem da se moze probrati jedan ili dvojica koji bi bili voljni odrzavati red i nepotrebne rasprave kanalisati u sto je moguce kvalitetniji pravac.

Ne vidim, recimo, zasto je Apocal "drug", a swoper nije... pa se opet Apocala ni ne upozorava kad dzahkad napise gnusne lazi (neke sam ti i slao na PP @pOZz, sjetit ces se), a swoperu se pise da je bezobraznik, te da se sam diskredituje.

Veca samodiskreditacija je pisati lazi (svjesno ili ne, ne ulazim u to) nego uporediti forum s poslom.

Kvalitet diskusije je osnov foruma i zato treba pratiti sta se pise nebitno da li on bio "drug" sa tribine ili ne.

P.S. Da se razumijemo, ne poznajem licno bilo koga od njih dvojice i misljenje baziram iskljucivo prema onome sta pisu po forumu.
Ordem e Progresso
pOZz
Gargamel himself
Gargamel himself

Post by pOZz »

Kao prvo, zašto @swoper nije drug (ovo je sad postalo deplasirano, ali pisat ćemo tako čisto da razumijemo kontekst)? Naveo sam @Apocala u onom slučaju zato što je to bio najsvježiji primjer situacije gdje ne mogu banovati ljude jer pogriješe ili loše pretpostave, a mogao je biti bilo ko drugi pa čak i @swoper. Pa na šta bi to ličilo?

Evo šta sam ti odgovorio na taj PP.

Pitanje je koja mi je osnova za takvo nešto, kako da budem siguran u te navode?

Dakle, kako da ja znam da neko laže?! Ljudi, ja nemam nikakve veze sa strukturama Kluba (niti iko od nas iz tima) i kako ću ja onda odlučivati šta je istina, a šta nije?! Već je @Denis jednom prilikom pisao o ovome.

@Fare_93
Za kvalitet mog rada na forumu primam sve kritike, ali nikad neću preći preko toga da pišem iz nečijeg interesa pogotovo kad se iznose takve optužbe bez ijednog dokaza/argumenta! Glede ove priče, volio bih da se pojedinci, koji plasiraju priče po određenim grupama na Facebooku kako je FKSInfo podložan uticaju nekih ljudi i kako je za to potplaćen, jave ovdje pa da vidimo ko laže. Vjerovatno nas čitaju, pa ako su sigurni u svoje tvrdnje nek' ih prezentuju... ako uopšte imaju muda.
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

Vidi se da si ti previse "zelen" da bi znao sta je uvlacenje.Sto je najgore, svoja pisanja kontradiktiras sam. :slavlje3
Samo tako nastavi.
Johannes
FKS U SRCU

Forum

Post by Johannes »

pOZz wrote:Kao prvo, zašto @swoper nije drug (ovo je sad postalo deplasirano, ali pisat ćemo tako čisto da razumijemo kontekst)? Naveo sam @Apocala u onom slučaju zato što je to bio najsvježiji primjer situacije gdje ne mogu banovati ljude jer pogriješe ili loše pretpostave, a mogao je biti bilo ko drugi pa čak i @swoper. Pa na šta bi to ličilo?

Evo šta sam ti odgovorio na taj PP.

Pitanje je koja mi je osnova za takvo nešto, kako da budem siguran u te navode?

Dakle, kako da ja znam da neko laže?! Ljudi, ja nemam nikakve veze sa strukturama Kluba (niti iko od nas iz tima) i kako ću ja onda odlučivati šta je istina, a šta nije?! Već je @Denis jednom prilikom pisao o ovome.

Pa ne, vec swopera se naziva bezobraznikom i diskreditovanom osobom, a Apocalu se ni rijec ne spomene zbog:

- narusavanja atmosfere kad pocne porediti plate igraca (i tu ispitati koliko je uopste tacno?),
- kad glupost kao sto je hosting u sekundi okarakterise kao amaterizam ili kako vec rece,
- kad pise otvoreno pljuje odredjene strukture Kluba,
- kad pise neistinite informacije na racun Fan Shopa,
- kad se satra istrazivajuci lik i djelo nekakvih Bulica, Vladavica, Husarica i drugih mediokriteta.

To su samo neke od stavki koje su mi "na prvu" pale na pamet. Poenta je u narusavanju atmosfere na forumu. Narusavali su je i drugi, evo west side i akademija su najsvjeziji primjeri, pa su dobivali banove. Uvjeren sam da svu onu ironiju west side nije pisao iz zle namjere vec upravo zato sto mu je, kao recimo i meni, na vrh ***** svakakvih jebivjetara koji sebi uzimaju za pravo da pisu ko od kog profitira, ko kako zivi, ko se s kim druzi i tako dalje.

I da, nije Apocal jedini i to je sva sustina. Kad se pocnu davati banovi za informacije koje nisu tacne onda vise necemo imati rodnih listova, jel nam ovo Tan ode, ja znam al' necu vam reci i slicnih postova jer ce nakon toga i ostali satro insajderi dva puta provjeriti prije nego sto napisu raznorazne bljuvotine.
Ordem e Progresso
Apocal
Frajer UDBA

Post by Apocal »

jasmin93 wrote:1.narusavanja atmosfere kad pocne porediti plate igraca (i tu ispitati koliko je uopste tacno?),
2.kad glupost kao sto je hosting u sekundi okarakterise kao amaterizam ili kako vec rece,
3.kad pise otvoreno pljuje odredjene strukture Kluba,
4.kad pise neistinite informacije na racun Fan Shopa,
5.kad se satra istrazivajuci lik i djelo nekakvih Bulica, Vladavica, Husarica i drugih mediokriteta.

Kada me vec prozivas da odgovorim.

1.Ono sto sam za platu napisao i dalje stojim iza toga. Informaciju o plati sam rekao i pozzu preko poruke i odakle mi info, ne zelim javno napisati na forum pa neka me banuju ako je to razlog. O platama igraca je pisano od kako ovaj forum postoji pa se samo pocelo meni to nabijati na nos.

2.Drugo, za hosting sam napisao jer je tad pisalo da je stranica suspendovana. Imam screenshot toga kako je stranica izgledala. To se desavalo i fksinfu kad nije radio i razlog je bio neplaceni hosting. Zbog toga sam to napisao. Screnshoot gdje pise da je stranica suspendovana u domeni sam poslao pozzu. Ako je to za bana neka me banuje. Cak sam i napisao da sam trazim ban.

3. Koga sam to ja pljuvao a nisam dobio ban? Ne sjecam se tacno kada ali prije par mjeseci sam napisao da je jedan od uposlenika FKS supak i za to sam dobio ban. Nisam se bunio, to je protiv pravila i dobio sam ban. Gdje sam nekog uvrijedio a da nisam dobio ban? Nekog kritikovati i uvrijediti nije isto.

4. Koja je neistina o Fan Shopu. Provedite statistiku na forumu i 90% foruma ce se sloziti da je Fan Shop najgori segment kluba. Javna tajna je postala da je to produzena ruka Garmona i da njima ide profit.

5. Za ovo ne zelim da komentarisem. O ovom detaljnije mozemo porazgovarati u pp, prvo sto necu da neke stvari izlaze na forum.

Necu da ovo postane prepiska mene i tebe/ostataka foruma koji se ne slazu sa mojim misljenjem. Da ne davimo ostale kojima je pun qrac rasprava mozemo nastaviti i na pp.
Last edited by Apocal on 24 Dec 2015, 20:27, edited 1 time in total.
1946
pOZz
Gargamel himself
Gargamel himself

Post by pOZz »

@jasmin93

Vrtimo se u krug sa nekom teoretskom pričom koja je vrlo teško izvodljiva, mislim da si i ti toga svjestan.
Locked