Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
Apocal
Frajer UDBA

Re: Forum

Post by Apocal »

Jux071 wrote:
Apocal wrote:I jos jedna stvar, na forumu je bilo najmanje kriticara i najvise euforije u eri Blekica. Kad je mejdan pisao protiv Blekica i da nema plata jebalo mu se sve redom. Na kraju ispade da su to bili mracni dani za nas klub.

Ne voli niko da cita ruzne stvari o necemu sto voli, cesto smo zatvarali oci pred nekim stvarima i pravili se da ih nema, pa smo skoro dotakli dno... Ljudi koji hoce da vide tvoj ili neciji drugi post kao normalnu kritiku vidjece ga tako, moze se iz vecine postova razluciti sta je pisano iz dobre namjere a sta je maliciozno, konstruktivne kritike i primjedbe trebaju, i mi navijaci mozemo da kritikujemo cijene karata, otvaranje jedne kapije na najvecoj tribini, nemogucnost sjedenja na nekom dijelu tribine, fan shop i sta ti ja znam, ali nije nase da odredjujemo koga treba kazniti i koliko, koga dovesti i slicno... vidim sad da su ljudi zakrvili oko igraca koji se nikad nije povezivao sa nama, eto dokle prica ide. Meni se Simeunovic kao igrac ne svidja ali je potpisao i sretno mu, nemam ja sta sad pisati da je nepotreban i slicno kad to ne pije vode, takve stvari mogu ostaviti za sebe. Neka tebe s rajom.

Ne voli niko citati nista negativno o Sarajevu ali ovo je forum gdje se okupljaju navijaci Sarajeva i treba pisati o losim stvarima ako ih ima. Koliko se puta napisalo za otvaranje jedne polukapije kroz koju mi sa zapada izlazimo na kant? Koliko god mi to pisali oni i dalje otvaraju tu polukapiju. Zar to nije tjeranje inata i neka kurcobolja?
Cijene karti su smijesne, zadnji moj post koji se vezao za kontekst cijene karti je bilo prije Lecha. Od tad smo odigrali nekih 20-ak utakmica nisam nijednom komentarisao cijenu ulaznica. Oko Fan Shopa treba pisati iz minute u minutu, jer gdje to ima u svijetu da se privatnik bogati preko ledja FKS. Tan je morao dati svoju lovu da bi se nesto pitao i da bi mogao imati neki profit iz kluba a ovi dobise veliki broj kupaca koje koriste na racun ljubavi prema FKS. I sam sam kupovao u Fan Shopu ali vise necu i ne zelim dok se nesto ne promijeni. Prvo sto od toga Sarajevo nema nista, drugo sto je kvalitet za kurac.
Ovo oko igraca ne vidim problem, ne znam sto je problem ako su navijaci nezadovoljni dovodjenjem konkretno evo Denija Simeunovica. Prvo sto smo prerasli tog igraca, bolje smo dovodili kad nismo imali za marke. Nema nase papire, nije igrao godinu dana.
1946
west side
FKS U SRCU

Post by west side »

VEDOpitar wrote:
Fare_93 wrote:
Butmiran wrote:Belmin je najmanji problem.
Sent from my LG-D405 using Tapatalk

Daleko najmanji

A da preskocimo ovo i identifikujemo najveci problem onda ?

Ne mogu da vjerujem da se zalite na kvalitet diskusije i pod tim navodite negativne postove.Doduse evo ja nisam dvije godine nista kako treba kritikovao, ali razumijem ljude koji pisu o ocitim problemima i nelogicnim potezima.Na kraju krajeva, za to i sluzi forum.Neosnovane kritike i price tipa Apocalove oko hostinga :D ne racunam pod ovo i mislim da se previse generalizuje oko toga.Zbog par postova, citav forum se optuzuje za dizanje negativne atmosfere.

Stavise preuvelicava se uloga ovog foruma.Ispade da je ovaj forum nezaobilazni i krucijelni faktor rada kluba po vasem pisanju.

Insajderi ? To je nesto sto nikad prevazisli nismo.Uvijek ih je bilo, a vjerovatno ce jos zadugo biti.To nije problem foruma, @pozza, administracije,... vec uprave kluba koja to sebi dopusta.To su njihovi propusti.

I onda za kraj imamo padobrance tipa belmina koji udju na forum da se nekome nasmiju i izlijece frustracije, ispricaju nam kakav zivot zive i sl.I to je naravno veoma konstruktivno za forum i sviju nas veoma zanima. :lol :DA:

Evo konkretno ti, @Fare_93, s kakvom ti pricom nedavno komentarisa ulogu Sarajeva u mrezi Tanovih klubova ? Jesi li licno pricao o tome kako ti mislis da je FK Sarajevo samo filijala koja ce proizvoditi igrace i za crkavicu ih prebacivati u ostale Tanove klubove ? Jel to osnovana tvrdnja ili unosenje negativne atmosfere ? Ja bi rekao ovo drugo.

Kad vec idete u pricu, podjite od sebe prvo.Niko vas ne tjera da budete dio foruma, na kraju krajeva,a svaki los post na forumu se u posljednje vrijeme preuvelicava na nivo nacionalne tragedije.

Kada se dopustila priča o Akatrazu, otmici sportskog direktora kojeg je otkupio Dino, sastajanju Ibrakovića po benzinskim pumpama sa momcima koji na sebi imaju majice delija brčko, trovanju raje na forumu, dopustilo pisanje iz očiglednog ličnog animoziteta protiv nekog (ne mislim na ibrakovića), milion teorija zavjere od kojih se niti jedna nije ispostavila tačnom itd itad,.... Vi imate obraza nešto prebaciti Belminu?
Pravda za Milana!!!
belmin
FKS U SRCU

Post by belmin »

Kako i je li se moze promijeniti nick u ime i prezime? Ako moze zamolio bi da mi neko objasni kako to da uradim.
Dzevad Gazibara Đeša
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

@west side

Evo jedan prijateljski prijedlog i tebi i svima; vratite desetak stranica unazad i procitajte post u kojem sam predlozio da se autori takvih postova predstave i da pokazu evidenciju za svoje tvrdnje i ako to ne urade, treba ih banovati.Ima cca 3 mjeseca otkako je to bilo.

Znam i ja da se svakakve price ovdje prepricavaju i to ne podrzavam.Moja poenta oko belmina je da njegovo ponasanje i pisanje ne rjesava nista i ne cini ga nimalo drugacijim od svih ostalih bisera na koje se on zali, a i vi sa njim.

Bilo je na forumu i inteligentnijih ljudi od belmina (kojeg ja ne nazivam glupim, cisto da se ne izvrne poslije), kojima je zasmetalo sto se svakakve price tolerisu i odlucili su da ne pisu.Zalosno sto je tako, ali opet nisu rjesenje trazili u tome da dodatno truju teme svojim ironicnim ispadima i cinicnim ismijavanjem.
belmin
FKS U SRCU

Post by belmin »

Pa bolan ne bio,opet ti o meni :lol normalno da cu se smijati kad lik napise da je ovaj platio da igra za Grashopers i slicne nebuloze koje prolaze hladno i oko istih se raspreda po dva dana.Onaj napise pala stranica jer nisu platili,istom stranica proradi u 12 navece...Trba mu objasni,ali nije to relevantno vec ono sto je on napisao.Kako se bolan neces nasmijati,bilo to cinicno za tebe ili ne to je za smijanja i to grohotom.
Dzevad Gazibara Đeša
mirzakb
FKS U SRCU

Post by mirzakb »

ultraelektrika wrote:Logično da moraju svi biti super pozitivni kad se pored svih ulaganja nalazimo na 5om mjestu sa 6 bodova kašnjenja za prvoplasiranim kojem uz to idemo u goste, za drugoplasiranim 5 bodova i takođe im idemo u goste, a imamo pred sobom manje od pola sezone.
Razloga za optimizam ima na pretek.

Je l' peto mjesto razlog da se napiše da je smiješno što Simeunović ima veću platu od Duljevića?
Je l' peto mjesto razlog da se svaki drugi dan popljuje fan shop?
Je l' peto mjesto razlog da se klub napadne zbog pada klupske stranice?
Je l' peto mjesto razlog što se raja miješa u sve i svašta (plate igrača, itd)?

Ovakvih budalaština ima još, ali da ih ne nabrajam dalje.

Od silne negativnosti, kup, a Boga mi ni titula nisu proslavljene kako Bog zapovjeda.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021, 2024/2025
Superkup - 1996/1997
Dupla kruna - 2018/2019
Adis_Hordas_ilijas
FKS U SRCU

Post by Adis_Hordas_ilijas »

Eto pisete i svi se slazemo kako treba podici kvalitet foruma disksusije da se prestanemo medjusobno podjebavati svadjati i prepirati i onda ti isti forumasi na zadnjoj stranici na temi igracki kadar podjebavaju i prozivaju druge cim im se ukaze prilika da postave pitanje " jel vladavicev " , " jel Husarin" , " nema rodnog lista " samo da bi podjebavali tog nekog forumasa koji je prije mjesec dva ili tri preletio pa tako nesto napisao, ako vec hocete da se normalno diskutuje sto se onda vracate na nesto sto je bilo samo da bi bocnuli ili podjebali nekog drugog clana, jer se ispostavilo da to sto je on tad rekao nesto nije tacno, i sta sad, treba svaku priliku iskoristit pa pitat ima li rodnog lista ili ciji je igrac jeli ???

Ja priznam za sebe da nemam bas nekih "pametnih" i analitickih postova tipa sto je imao Smajo ili kerim ili neko od ostalih forumasa i zato na ozbiljijim temama gledam da ne pisem puno stvari ako vec nemam sta pametno napisati ali i meni se nekad desi da preletim ali vecinom pisem tamo na dijelu foruma gdje je off topic. Jebote ovdje neko bezveze napisa za nekakvog Musica ( koji se ni u kakve veze ne dovodi sa nama nit se ikad spominjao ) i onda se nakaci 5 ljudi da se raspravlja moze li on ili ne moze igrati za Grashopers i jeli platio sto je otisao tamo na probu, kakve veze taj igrac ima sa Sarajevom sa nasim forumom ili sa temom u kojoj mi mahalamo o potencijalnim igracima i pojacanjima, lik se nikad nije spomenuo niti doveo u vezu sa nama ali se napisao 5-6 stranica o njemu, tu malo krivim i admine sto odmah nisu to "presjekli" upozorenjem i brisanjem postova.

KRV i Pozz , braco znam vas godinama sto licno sto virtuelno, na forumu nema "demokratije" u smislu da lupa ko sta hoce i na kojoj temi hoce ( prvi ja pa svi ostali ) trebate zauzeti Denisov stav kad je ovdje dosao na 7 dana i posamarao pola foruma i odmah su raja povukla rucnu sto se tice pisanja i prosipanja gluposti na ozbiljnim temama.

:sarajvooo
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

@belmin

Eto vidis, upravo sad si udario pecat na stvari koje sam ranije govorio.
Evo dva posta iznad sam i ja naveo da je Apocal ispao smijesan i da ono sto je on pisao vezano za hosting nije kritika vec totalna glupost i da je trebao razmisliti prije nego je pisao.I sto ti to sad meni ponavljas opet ?

Za Grasshopers i tu pricu... to je problem tvog neshvatanja, doduse nisi bio jedini.Pratio sam vam pricu.Uopste niko nije rekao da je taj igrac platio da igra za Grasshoppers, nego je rekao da je platio smjestaj i boravak u tom kampu.Charda vam je to ponovio pedeset puta, ali se ti idalje drzis te teze da je neko platio u svrhu da bi igrao.

I ne znam sto iskljucivo mene ispitujes zasto se nadovezujem na tebe kad sam dobio odgovor koji se tice tvog pisanja.
Ti kao ti licno mi nisi problem.

Je l' peto mjesto razlog da se svaki drugi dan popljuje fan shop?

Svaka ti je na mjestu @mirzakb ali fan shop je vec posebna prica, iskreno :D

Eto pisete i svi se slazemo kako treba podici kvalitet foruma disksusije da se prestanemo medjusobno podjebavati svadjati i prepirati i onda ti isti forumasi na zadnjoj stranici na temi igracki kadar podjebavaju i prozivaju druge cim im se ukaze prilika da postave pitanje " jel vladavicev " , " jel Husarin" , " nema rodnog lista " samo da bi podjebavali tog nekog forumasa

Upravo to @Adise :DA:
Zalite se na kvalitet foruma, a i sami imate slican pristup kao i oni koji ga truju.
MrWhite
FKS U SRCU

Post by MrWhite »

Najbolje bi bilo da se stavi katanac jedno dan-dva da se smire ili neka pljuste banovi, vecina rasprava na forumu je podjebavanje, namigivanje ili u fazonu ne mogu reci.Fale stari forumasi malta, Sema i ostali...
Sreca pa je Ojler mlad umro...
ultraelektrika
Ne da na Hebiba

Post by ultraelektrika »

Jux071 wrote:
Apocal wrote:I jos jedna stvar, na forumu je bilo najmanje kriticara i najvise euforije u eri Blekica. Kad je mejdan pisao protiv Blekica i da nema plata jebalo mu se sve redom. Na kraju ispade da su to bili mracni dani za nas klub.

Ne voli niko da cita ruzne stvari o necemu sto voli, cesto smo zatvarali oci pred nekim stvarima i pravili se da ih nema, pa smo skoro dotakli dno... Ljudi koji hoce da vide tvoj ili neciji drugi post kao normalnu kritiku vidjece ga tako, moze se iz vecine postova razluciti sta je pisano iz dobre namjere a sta je maliciozno, konstruktivne kritike i primjedbe trebaju, i mi navijaci mozemo da kritikujemo cijene karata, otvaranje jedne kapije na najvecoj tribini, nemogucnost sjedenja na nekom dijelu tribine, fan shop i sta ti ja znam, ali nije nase da odredjujemo koga treba kazniti i koliko, koga dovesti i slicno... vidim sad da su ljudi zakrvili oko igraca koji se nikad nije povezivao sa nama, eto dokle prica ide. Meni se Simeunovic kao igrac ne svidja ali je potpisao i sretno mu, nemam ja sta sad pisati da je nepotreban i slicno kad to ne pije vode, takve stvari mogu ostaviti za sebe. Neka tebe s rajom.

Sam si napisao bit svega.
Niko ne voli da čuje nešto što mu ne odgovara i to je normalna ljudska pojava, posebno kada su i emocije umiješane.
Mislim da većina ovih koji kritikuju to radi iz razloga da nam se ne bi ponovilo isto, a jedan manji broj vjerovatno kritikuje iz nekih niskih pobuda. U situaciji smo kad se klub može izdići iz ovog sivila lige i države, ali zbog nekih stvari taj napredak ide relativno sporo u odnosu na to kako bi mogao/morao da ide. Ne može se Apocalu (uzimam primjer) prebacivati da je neobjektivni kritičar ako kaže da su karte preskupe kad one to objektivno jesu.

@mirzakb
Nije peto mjesto razlog što je fan shop takav kakav je, ali je činjenica da je u najmanju ruku kritičan. Razloge za to bi trebali da traže oni koji za to primaju platu a izgleda da ga ne traže.
Nije vala ni normalno da ima veću platu od Duljevića ali opet ako ima istine da su plate povećane onda je to i meni ok.
Nije vala ni normalno da u klubu direktor glumi sportskog direktora i da stopira zbog gluposti dovođenje igrača na kojem klub može debelo zaraditi pa se i to kod nas dešava.
Semire hvala ti !
belmin
FKS U SRCU

Post by belmin »

Haj da zavrsim sa ovim,samo da te jos priupitam u koju grupu ja spadam :lol jesam li trovac (ne mislim na Trovaca,da se razumijemo) ili nisam ?

Moze li mi neko odgovoriti za ovo oko nicka ?
Dzevad Gazibara Đeša
VEDOpitar
FKS U SRCU

Post by VEDOpitar »

belmin wrote:Haj da zavrsim sa ovim,samo da te jos priupitam u koju grupu ja spadam :lol jesam li trovac (ne mislim na Trovaca,da se razumijemo) ili nisam ?

Ako je meni postavljeno pitanje... ne bavim se kategorisanjem ljudi na forumu.Ovdje bi valjda svi trebali biti navijaci FK Sarajevo, a sto nisu (ako nisu) i zapravo sta su, nije moj problem.Vidim tvoj jeste, pa ti prepustam scenu da to otkrijes.
Adis_Hordas_ilijas
FKS U SRCU

Post by Adis_Hordas_ilijas »

belmin wrote:Haj da zavrsim sa ovim,samo da te jos priupitam u koju grupu ja spadam :lol jesam li trovac (ne mislim na Trovaca,da se razumijemo) ili nisam ?

Mislim da ti to mogu samo admini promijeniti, ne mozes sam promijeniti nick na forumu, avatar, potpis, mail sifru i ostalo sve mozes ali nick ne mozes. ;)
west side
FKS U SRCU

Post by west side »

ultraelektrika wrote:
Jux071 wrote:

Sam si napisao bit svega.
Niko ne voli da čuje nešto što mu ne odgovara i to je normalna ljudska pojava, posebno kada su i emocije umiješane.
Mislim da većina ovih koji kritikuju to radi iz razloga da nam se ne bi ponovilo isto, a jedan manji broj vjerovatno kritikuje iz nekih niskih pobuda. U situaciji smo kad se klub može izdići iz ovog sivila lige i države, ali zbog nekih stvari taj napredak ide relativno sporo u odnosu na to kako bi mogao/morao da ide. Ne može se Apocalu (uzimam primjer) prebacivati da je neobjektivni kritičar ako kaže da su karte preskupe kad one to objektivno jesu.

@mirzakb
Nije peto mjesto razlog što je fan shop takav kakav je, ali je činjenica da je u najmanju ruku kritičan. Razloge za to bi trebali da traže oni koji za to primaju platu a izgleda da ga ne traže.
Nije vala ni normalno da ima veću platu od Duljevića ali opet ako ima istine da su plate povećane onda je to i meni ok.
Nije vala ni normalno da u klubu direktor glumi sportskog direktora i da stopira zbog gluposti dovođenje igrača na kojem klub može debelo zaraditi pa se i to kod nas dešava.

Prvo, je li iko zna da li je ovo istina?
Drugo, ako je istina onda kao metu svojih kritika dodaj i predsjednika kluba. Jer nije normalno da predsjednik kluba trpi direktora koji glumi sportskog direktora i da stopira zbog gluposti dovođenje igrača na kojem klub može debelo zaraditi pa se i to kod nas dešava.
Pravda za Milana!!!
belmin
FKS U SRCU

Post by belmin »

Adis_Hordas_ilijas wrote:

Mislim da ti to mogu samo admini promijeniti, ne mozes sam promijeniti nick na forumu, avatar, potpis, mail sifru i ostalo sve mozes ali nick ne mozes. ;)

Ok :nazdravi

@Vedo kako se ne bavis kad napises u postu iznad ovo zbog cega sam te i pitao :sta nemam ja problem s tim,vjeruj...nego te pitah onako :DA:
Zalite se na kvalitet foruma, a i sami imate slican pristup kao i oni koji ga truju.
Dzevad Gazibara Đeša
Locked