Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
Cokolino
FKS U SRCU

Re: Forum

Post by Cokolino »

Realno kvalitet postova na forumu je pao kurcu za usi, pise ko sta stigne, a vecinom su to gluposti i prepucavanja, previse je diskusija van tema i to sve ide u nedogled, sto je najgore niko se ne obazire na to. Moj vam je savjet da pocnete dijeliti banane za najmanju provokaciju i za bilo kakvu diskusiju van teme, pa cete onda vidjeti kad ih jedno desetak fasuje ban kako ce se smiriti svi, jedino ce te tako uspjeti uraditi nesto po pitanju poboljsanja kvaliteta kako foruma tako i samih postova na forumu ! Nema danas nista na finjaka !

U zdravlje !
Cause we are one flesh, one breath, one life, one love, one blood!
█▀█ █▀▀ █▀█ █▄▄
█▀█ █▄▄ █▀█ █▄█
all caps are bastards

Vedran Puljić
Dino!
-----
-----

Post by Dino! »

Svako treba krenut od sebe prvo. Kriterij ce biti pooštreni, moderatori novi i edukovani.
Il' ces pisat kako treba, il' ne'š nikako! To je moto!
I kada suti Sarajevo pjeva, I kada zmiri svjetlucaju mu oci
Suzama kisa u oluk se slijeva, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci!
Volim Sarajevo!
oma
-----
-----

Post by oma »

Većina tema prebačene u "Arhivu postova", što se tih starih tema tiče forum je očišćen.

Trenutno ćemo ići na varijantu 2 privatna upozorenja - ban. Kriteriji su rigorozni > svaki nedorečen i nesmislen komentar (čitaj glup), nepotrebni smajliji, vrijeđanje igrača ili bilo koga drugog u FK Sarajevo, vrijeđanje ostalih članova foruma na bilo kojoj osnovi i sl.

Potrudite se pisati kvalitetne i opsežne komentare, te biti primjer novim članovima!

Uskoro će nam se pridati novi moderatori, bićete informisani.
O'Grayso
Dijasporac

Post by O'Grayso »

hvala Bogu!!! koliko je sad preglednije, bez nepotrebnih tema. svaka cast!
ko tebe kamenom, ti njega poluosovinom od Stojadina
Geddon
FKS U SRCU

Post by Geddon »

Fino odrađeno.Opet će naš forum biti onaj stari.Hvala vam!
No man can seperate what we create...Unstoppable and Untouchable...HordeZla!
Apropos
Komunjara

Post by Apropos »

samo jedno pitanje,jednom ste me davno opomenuli zbog posta u kojem sam se šalio na račun alaima...eh da li to znači da pri sljedećem upozorenju dobivam ban?

edit:dva upozorenja :roll: u veoma kratkom roku... :doubt:
Skywalker
FKS U SRCU

Post by Skywalker »

Ako treba pomoc, ja mogu biti moderator, posto visim uvjek ovdje, jer to je jedino od FCS sto imam.

A sto se tice nekih od prjedloga, ne mogu se sloziti s istim. Jedan of ciljeva ovog foruma bi trebo da bude sirenje navijacke baze. Tako da ne treba zakljucavati forum niposto. Novi navijaci non-stop odrastaju i mi trebamo biti tu da im pokazemo kako se voli klub i da ih privzimo FCS, a ne da ih tjeramo.

Ne treba ciniti nikakve drasticne poteze da se poboljska kvalitet. Neko je gore napiso da novi clanovi mogu pisati samo u jednom forumu. To je po mom misljenju najbolje rjesenje. Napraviti jedan forum o FCS za novo-registrovane, i kad se dokazu u tom forumu (ne time ko su i sta su, vec kvalitetom postova), samo tad mogu biti unaprijedni i mogu postirate u ostale.
PITAR-ISTOK
FKS U SRCU

Post by PITAR-ISTOK »

Skywalker wrote:Ako treba pomoc, ja mogu biti moderator, posto visim uvjek ovdje, jer to je jedino od FCS sto imam.

A sto se tice nekih od prjedloga, ne mogu se sloziti s istim. Jedan of ciljeva ovog foruma bi trebo da bude sirenje navijacke baze. Tako da ne treba zakljucavati forum niposto. Novi navijaci non-stop odrastaju i mi trebamo biti tu da im pokazemo kako se voli klub i da ih privzimo FCS, a ne da ih tjeramo.

Ne treba ciniti nikakve drasticne poteze da se poboljska kvalitet. Neko je gore napiso da novi clanovi mogu pisati samo u jednom forumu. To je po mom misljenju najbolje rjesenje. Napraviti jedan forum o FCS za novo-registrovane, i kad se dokazu u tom forumu (ne time ko su i sta su, vec kvalitetom postova), samo tad mogu biti unaprijedni i mogu postirate u ostale.

Jako dobro razmisljanje. Jednom sam negdje napisao da ne bi bilo lose da clanovi izvrse i uplate na ime clanarine ili donacije, nazovite to kako hocete, od oko 20 KM godisnje. Mislim da bi sa nekih 500 clanova ove stranice i sredstvima od 10 000 KM ova stranica dobila na kvalitetu i jos vecoj ozbiljnosti. Ne treba se truditi da ona bude i previse ozbiljna. Neka odrazava nas navijacki korpus, a nas ima i dizajnera i doktora i zidara i pismenih i nepismenih i postenih i lopova, dakle sve je udrobljeno i svako misli da je najveci navijac. Iz masovnosti nirati kvalitet.
"Bolja je vojska ovaca koje predvodi lav, nego vojska lavova koje predvodi ovca" !
PITAR-ISTOK
FKS U SRCU

Post by PITAR-ISTOK »

Ja nisam ranije procitao odgovor na moj post u kojem mi jedan clan kaze da se proseravam. Ne proseravam se nedaj boze. Ko moze neka da koliko mu je od srca halal.
I ja sam prijatelju obiso sva ratista oko Sarajeva. Dobrovoljac bio 8 mjeseci u Gorazdu, 300 kilometara kroz cetnicku teritoriju na ledjima nosio 100 000 kapisli za municiju koja se pravila u Konjicu, ostao na tom putu bez oba meniskusa, ali me dragi Allah sacuvao i osto sam ziv. Zao mi je svih mojih saboraca koji nisu vise sa nama. I iznad svega najvise cijenim njihove porodice. Hvala bogu, snasao sam se i imam dovoljno za zivot sto zelim svakom. Ali pogresno je shvatanje da se proseravam.
Moja najveca ljubav je moja porodica i FCS, a ova stranica je sastavni dio toga. Dakle sto se mene tice, spreman sam, u svojim mogucnostima, pomoci svakom koliko mogu.
"Bolja je vojska ovaca koje predvodi lav, nego vojska lavova koje predvodi ovca" !
Geddon
FKS U SRCU

Post by Geddon »

Ako moze ikako da ukazete na to da raja prestane koristiti nazive kao sto su :"crnje","gare"!Hvala ;)
Semir!
-----
-----

Post by Semir! »

@RM!N wrote:Ako moze ikako da ukazete na to da raja prestane koristiti nazive kao sto su :"crnje","gare"!Hvala ;)

Nema se sta ukazivati, ko god napise bilo koji pogrdni izraz kao sto su ta dva ili kao sto je "niger", "crnčuga" i slicno dobice opomenu.
Merso oprosti !!!
Geddon
FKS U SRCU

Post by Geddon »

hz_semir wrote:
@RM!N wrote:Ako moze ikako da ukazete na to da raja prestane koristiti nazive kao sto su :"crnje","gare"!Hvala ;)

Nema se sta ukazivati, ko god napise bilo koji pogrdni izraz kao sto su ta dva ili kao sto je "niger", "crnčuga" i slicno dobice opomenu.

HZSA je to vec ucinio i odmah 2 forumasa dali opaske.Jao sto ti offovi unistavaju topic!
Peca
Kiša pada,cvjetaju bandere,ja te volim ti si moja cura
Kiša pada,cvjetaju bandere,ja te volim ti si moja cura

Post by Peca »

Nadam se da mogu ovdje postaviti pitanje a da ne dobijem opomenu. Kakve fajde ima od toga da smo mu ja ili mikiS to rekli preko pm-a. On više nebi nastavio to pisati ali bi onda već danas još trojica napisala sličnu gadost. Kad već niko nije napisao da se ljudi ne trebaju tako nazivati zašto je pogrešno javno skrenuti pažnju na to da bi se i ostali koji bi eventualno napisali nešto slično upozorili???
"...pa sretan sam kad vidim kakvi smo to postali, unikatni prvaci, nikada kao ostali, nikad putem što hode mase suparničkih boja..."

Vedran Puljić - Pulja (1985-2009)
qwertz

Post by qwertz »

Novi sam na forumu, ovo mi je prvi post, pa mozda malo previse za prvi upis, ali...

Mislim da je apsolutno nepotrebno ogranicavati nove clanove po bilo kojem principu. Prijedlozi da npr. odredeni podforumi budu zatvoreni, podjela clanova na one koji mogu samo citati, registracija preko provjerenih clanova, pa dotle da se registracija na forum u potpunosti zakljuca.... :?

To su pogresne metode prema mom misljenju. Potrebno je osmisliti jasan, mozda i malo stroziji pravilnik sa predvidenim sankcijama, odrediti aktivne moderatore i samo se drzati toga.

Jer, ovo je forum navijaca (u bilo kojem smislu) F.K.Sarajevo i kao takav treba biti otvoren za razmjenu informacija i misljenja, a ne neki forum zatvorenog tipa za "odabrane" clanove.

Pozdrav
Dino!
-----
-----

Post by Dino! »

Peca wrote:Nadam se da mogu ovdje postaviti pitanje a da ne dobijem opomenu. Kakve fajde ima od toga da smo mu ja ili mikiS to rekli preko pm-a. On više nebi nastavio to pisati ali bi onda već danas još trojica napisala sličnu gadost. Kad već niko nije napisao da se ljudi ne trebaju tako nazivati zašto je pogrešno javno skrenuti pažnju na to da bi se i ostali koji bi eventualno napisali nešto slično upozorili???

Nije tvoje i mikiS-ovo da upozoravate. Vase je da komentarisete, ukoliko zelite, na zadanu temu i drzite se zadane teme, a postoje administratori i moderatori koji ce upozoriti i sankcionisati clanove koji pisu nepogodne stvari. Ipak se zbog toga i zovu administratori i moderatori, jer brinu o forumu, a ne tek onako postoje.

Svaka vama cast sto ste ukazali na HZSA-ovu pogresku, na nesto ruzno, al' s Vasa 2 posta citav topic ode u neku stvar, jer ce se nadovezat jos 5 istih.

Nadam se da razumijes. Pozdrav!
I kada suti Sarajevo pjeva, I kada zmiri svjetlucaju mu oci
Suzama kisa u oluk se slijeva, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci!
Volim Sarajevo!
Locked