Forum

Pitanja i prijedlozi u vezi rada stranice. Obavijesti o stranici i forumu.
Locked
zigson
Abd Ibraković

Re:

Post by zigson »

hordemalta wrote:Ima pravo na misljenje valjda. Ili nema ako je admin ?

Poslano sa stadiona Koševo

imam i ja valjda

ultraelektrika.2 wrote:Nema ako mu je mišljenje drugačije od "pravih navijača".

e ubo si, to je to, bravo...
Grb sto kuca, umjesto srca u nasim grudima...
ultraelektrika.2
FKS U SRCU

Re: Re:

Post by ultraelektrika.2 »

zigson wrote:
hordemalta wrote:Ima pravo na misljenje valjda. Ili nema ako je admin ?

Poslano sa stadiona Koševo

imam i ja valjda

ultraelektrika.2 wrote:Nema ako mu je mišljenje drugačije od "pravih navijača".

e ubo si, to je to, bravo...

Ali tebi niko nije ni prigovarao što iznosiš svoje mišljenje.
A ovom zlu od administratora prigovaraju... Kontaš razliku ?
Dino!
-----
-----

Re: Forum

Post by Dino! »

Nađite mi moj post koji nije objektivan od 2005 do danas, do 31.3.2014. bilo da se odnosi na rad uprave, uposlenika, strucnog staba ili igraca.

Proslo je mnogo uprava, mnogo direktora, predsjednika, postenih i ubleha, mnogo ljudi, trenera, igraca i navijaca i za sigurnoscu tvrdim da sam uvijek bio samo objektivan po svakom pitanju, mozda pretjerano. Mozda nisam trebao pisati javno, kritikovat uvijek, jer vjerovatno moje rijeci na ovom forumu imaju vecu tezinu od obicnih korisnika. Al' isto tako mozda sam nekada i trebao pisati i reci neke stvari koje sira javnost nije znala, o kojima se sutilo, sve radi boljeg sutra, radi situacije tj. radi boljeg FK Sarajevo. Da se ne lazemo, cesto sam bio iskritikovan od strane svojih kolega sto svasta pisem i ne znam "smirit" situaciju. Ja sebe ovdje ne gledam kao administratora, vec kao navijaca i bolesnika Sarajeva. Ovo nije oficijelna stranica kluba. Ja ne primam platu od kluba pa da ne pazim sta cu reci. Moje rijeci su rijeci momka koji dugo godina non stop prati Sarajevo, mozda vise i dublje nego sto bi trebalo.

I opet ponavljam, a mnogima sam rekao u lice, posto sam ja prvenstveno, a onda pozz i Sema cesto kritikovani u nekim krugovima, sve sto pisem, mislim i uradim to je zbog zelje da se stvari postave na svoje mjesto, da se isprave ili unaprijede. Krenuvsi od svakog mog posta, od svake vijest napisane na ovoj stranici, svake uslikane fotografije, snimljenog videa, svake utakmice kuci i na strani. Jer ne moze proci 10 uprava, 10 direktora, 10 predsjednika, 10 trenera, 100 igraca pa da meni neko kaze da sam ja protiv nekoga ko radi u FK Sarajevo. Ja ne mogu biti za ili protiv ljudi, ja mogu samo biti za ili protiv njihovih djela. Jer samo me, apsolutno, interesuju njihova djela vezana za FKS. Ja, niti iko od moderatora ili administratora fksinfo.com nikada nista nije trazio od kluba (lazem, jesmo press akreditacije za stazu da se slika i snima), nikada ni jedne marke, nikada nijednog litra benzina, nikada besplatnu ulaznicu, nikada nista. Ukoliko je neko finansirao fksinfo, finansirao ga je licno za poboljsanje i odrzavanje same stranice. Najvise nam je pomogla ova uprava, konkretno direktor D.Selimovic donacijom za kameru. I to pamtimo i zahvalni smo. Al', interesantno je l' de, cesto sam ga kritikovao, bez obzira na finansijsku donaciju. Zar to nije objektivno?

I ako nakon svega toga, neko moze reci da sam ja neobjektivan, tj. subjektivan po nekim stvarima, onda ok, svako ima pravo na misljenje. A mnogo sam i smo sutili radi mira u kuci. Mnogo je informacija ostalo neispisano zbog mira u kuci. Mnogo uvreda smo trpili zbog pisanja, zbog transparentnosti koju su mnogi dizali na prvo mjesto.

Ako neko smatra da je jedino objektivno od administratora ove stranice i foruma da smiruje strasti, onda grijesi. Objektivno je da se kaze kada nesto ne valja, da se javno kaze, a ne da se suti. Isto tako vazi i za pohvalu. Ako igraci igraju kao p.icke, onda treba reci da igraju kao ****** i poslije pet utakmica. Ja ih nikada necu pohvaliti ni reci "OK, hajd dajmo im sansu i sestu utakmicu". Ako se konstantno ponavlja da se otvara jedna kapija stadiona i da su guzve ogromne, onda to treba reci, a ne sutit. I sve u cilju da se stanje popravi, jer nas i nas klub su ubile skrivene informacije, radnje ispod stola itd. I ovaj forum je postao predmet ismijavanja i podrugivanja okarakterisan kao "zlo i mahala", dok u isto vrijeme konstantno cure informacije iz kancelarija i svlacionice kluba.

P.S. Član sam kluba, imam godisnju i samim tim puno pravo da kritikujem sve sto mi se ne sviđa u radu FK Sarajevo. Naravno, argumentovano.

-------------------

Evo kako je mikiS prepoznao moje namjere :D
a zigson zna da sam objektivan ;) :D
I kada suti Sarajevo pjeva, I kada zmiri svjetlucaju mu oci
Suzama kisa u oluk se slijeva, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci!
Volim Sarajevo!
Koševo Republika
FKS U SRCU

Post by Koševo Republika »

Buraz, licno nemam nista protiv tebe, cak sta vise, ja svakog fanatika Sarajeva gledam sa izrazenim simpatijama ali...
Mozda si jednostavno takav, moguce da i druge zivotne segmente gledas na taj nacin, ali ti meni totalno negativno zvucis. Kritika je ok, narocito ako ponudis alternativu tome sto kritikujes, meni je to super cak. Ali kritikovati sve, apsolutno sve..za mene je pretjerivanje.

I ja bih volio da smo mi Barselona za ovu drzavu barem, al nismo jos ni sugava listica, a da ne kazem Partizan, Dinamo, Rijeka...itd. Ja kontam da ti gledas kroz to neko licno i emotivno mjerilo, jer svi bi mi da smo jaci, kvalitetniji, organizovaniji...ali kritika i samo kritika, bez da se objektivno skonta situacija i potencijal koji imamo, a koji se ne moze za sezonu ili polusrzonu realizirati, je za mene kriziranje, negativa i histerija bez realne osnove.

Do prije pola godine Mahir Karic nam je bio mjerili dosega, i mogucnosti...a sada, od prije par mjeseci, Stojcev i Jajalo itd.
A cak ni oni, narocito jer su tu par mjeseci tek, i jer je dosta ekipe ostalo iz "perioda" Mahira Karica, za ovu ligu nisu nista vise sem dosezanje kvalitete listice. E sada sto se atmosfera stvorika da smo Real, i sto su apetiti enormno skocili, jer ocekuvanja su da odemo u BL i opusteno dobijemo tri razlike, je zapravo ono sto nekima "rusi snove" i stvara nervozu.

Da ne duzim, nerealna su ocekivanja, nervoza zbog cinjenice da su komsije par sezona dominantne i osvojile sve, a nas nigdje u prici o peharima, plus jos dosta nervoze, histerije i ogromnih ocekivanja preko noci, da ja licno ocekujem od momaka za koje znam da su inteligentni, a usput i fanatici kluba, da racionalno odmjere situaciju, i po tome bez nervoze i pljuvanja pozicioniraju ocekivanja i kroz to pisu, pa i konstruktivno kritikuju.

Nedavno sam reagova na tvoj post jer znam da nisi od pojedinih forumasa koji tu nalete i izbace frustracihe, i da zivis za klub kao vecina bas, bas zbog toga sam i reagova...jer na vecinu onoga sto pisu ti letaci niti reagujem niti mi je stalo sta misle, jer znam da su na utakmicama od Evrope do derbija i sl.

Mozda sam ja preoptimistican, i kroz takve naocale gledam na svijet, pa i klub, al jbg.

Nista licno, naravno. Cak sta vise, da mi nije stalo do toga, i na koji nacin, rezonujes i pises hladno bih te ignorisao, kao sto kod pisanja nekih ljudi ovdje i radim. :zbunjen3 :D :DA:
Dino!
-----
-----

Post by Dino! »

Sto se mene tice, ja sam inace vrlo optimisticne prirode. Nisam negativac i pesimista nikada i nizasta. Smatram da sve moze uvijek bolje i da postoji nacin, jednostavno mora postojati. Niko od nas koji smo godinama uz klub ne moze biti pesimista. Mi smo po prirodi optimiste, cim smo ostali tu i vjerujemo da ce bit bolje nekada, a niko ne zna kada. :)

Ne kritikujem sve, to nije tacno. Evo za primjer, kao sto sam gosp. Kusturicu pohvalio 10 puta isto tako sam ga iskritikovao kad je nekidan ko pravi amater izletio s onim intervjuom o tome kako smo mi prevazisli sve u ovoj drzavi. To je za svaku kritiku, jer mu se desi ocekivani bumerang par dana kasnije kada isti covjek daje izjavu za isti portal kako je razocaran pristupom igraca i da neki ne zasluzuju nositi dres, jer FKS ne pruza dobre partije i ne pobjedjuje. To mi se ne svidja, ne odmjeravaju se izjave, ne pazi se dovoljno, previse se izljece grlom u jagode od strane ozbiljnih ljudi koji predstavljaju klub. Isto tako za rat protiv korupcije, odma' sam ga podrzao, licno uradio intervju s direktorom i predsjednikom, a onda se ne desi nista, opet truba.

To je samo jedan primjer od milion.
I kada suti Sarajevo pjeva, I kada zmiri svjetlucaju mu oci
Suzama kisa u oluk se slijeva, Sarajevo ce biti, sve drugo ce proci!
Volim Sarajevo!
Semir!
-----
-----

Post by Semir! »

Koševo Republika wrote:Buraz, licno nemam nista protiv tebe, cak sta vise, ja svakog fanatika Sarajeva gledam sa izrazenim simpatijama ali...
Mozda si jednostavno takav, moguce da i druge zivotne segmente gledas na taj nacin, ali ti meni totalno negativno zvucis. Kritika je ok, narocito ako ponudis alternativu tome sto kritikujes, meni je to super cak. Ali kritikovati sve, apsolutno sve..za mene je pretjerivanje.

I ja bih volio da smo mi Barselona za ovu drzavu barem, al nismo jos ni sugava listica, a da ne kazem Partizan, Dinamo, Rijeka...itd. Ja kontam da ti gledas kroz to neko licno i emotivno mjerilo, jer svi bi mi da smo jaci, kvalitetniji, organizovaniji...ali kritika i samo kritika, bez da se objektivno skonta situacija i potencijal koji imamo, a koji se ne moze za sezonu ili polusrzonu realizirati, je za mene kriziranje, negativa i histerija bez realne osnove.

Do prije pola godine Mahir Karic nam je bio mjerili dosega, i mogucnosti...a sada, od prije par mjeseci, Stojcev i Jajalo itd.
A cak ni oni, narocito jer su tu par mjeseci tek, i jer je dosta ekipe ostalo iz "perioda" Mahira Karica, za ovu ligu nisu nista vise sem dosezanje kvalitete listice. E sada sto se atmosfera stvorika da smo Real, i sto su apetiti enormno skocili, jer ocekuvanja su da odemo u BL i opusteno dobijemo tri razlike, je zapravo ono sto nekima "rusi snove" i stvara nervozu.

Da ne duzim, nerealna su ocekivanja, nervoza zbog cinjenice da su komsije par sezona dominantne i osvojile sve, a nas nigdje u prici o peharima, plus jos dosta nervoze, histerije i ogromnih ocekivanja preko noci, da ja licno ocekujem od momaka za koje znam da su inteligentni, a usput i fanatici kluba, da racionalno odmjere situaciju, i po tome bez nervoze i pljuvanja pozicioniraju ocekivanja i kroz to pisu, pa i konstruktivno kritikuju.

Nedavno sam reagova na tvoj post jer znam da nisi od pojedinih forumasa koji tu nalete i izbace frustracihe, i da zivis za klub kao vecina bas, bas zbog toga sam i reagova...jer na vecinu onoga sto pisu ti letaci niti reagujem niti mi je stalo sta misle, jer znam da su na utakmicama od Evrope do derbija i sl.

Mozda sam ja preoptimistican, i kroz takve naocale gledam na svijet, pa i klub, al jbg.

Nista licno, naravno. Cak sta vise, da mi nije stalo do toga, i na koji nacin, rezonujes i pises hladno bih te ignorisao, kao sto kod pisanja nekih ljudi ovdje i radim. :zbunjen3 :D :DA:

Za napaljenu atmosferu je jedini i isključivi krivac Uprava kluba. Nisu navijači napuhali atmosferu očekivanjem titule, nego Uprava. Možemo sad bacati mi do sutra seljačke ublehe tipa "Gdje je neko obećao titulu" i slične budalaštine, koje se samo maloj djeci mogu prodavati.

Sjedite, prelistajte sve portale i vijesti iz januara i februara, pa uporedite izjave koje su davali uposlenici Sarajeva, sa izjavama koje su davali uposlenici Zrinjskog, Željezničara i lištice. Prema tome, nema smisla kriviti raju što je nafurana, jer niko se nije sam od sebe nafurao.
Merso oprosti !!!
mikiS
Кобре Дабре! Ко бре? Да бре!

Post by mikiS »

Nakon ovih svježih dešavanja mišljenja sam da je potrebno (a ujedno je i molba) da uvedete da svi linkovi na ove domaće i regionalne portale mimo fcsarajevo.ba budu cenzurisani, a postavljač linka upozoren/banovan. Ko ima šta interesantno prenijeti neka "quota" i prekopira text.
KRV
FKS U SRCU

Post by KRV »

mikiS wrote:Nakon ovih svježih dešavanja mišljenja sam da je potrebno (a ujedno je i molba) da uvedete da svi linkovi na ove domaće i regionalne portale mimo fcsarajevo.ba budu cenzurisani, a postavljač linka upozoren/banovan. Ko ima šta interesantno prenijeti neka "quota" i prekopira text.

Citam i ne mogu da vjerujem, KONACNO nesto pametno od tebe :P

Sad ozbiljno.....potpuno se slazem, feno-meno-menalan prijedlog :DA: :DA:
osim fcsarajevo.ba, dozvolio bi i hz.ba.....ostalo sve blokirati, ali ne samo sa 2-3 zvjezdice, nego komplet stranicu da ono vidimo *********.** :@
MI SMO DIVOVI!
hordas'87
FKS U SRCU

Post by hordas'87 »

mikiS wrote:Nakon ovih svježih dešavanja mišljenja sam da je potrebno (a ujedno je i molba) da uvedete da svi linkovi na ove domaće i regionalne portale mimo fcsarajevo.ba budu cenzurisani, a postavljač linka upozoren/banovan. Ko ima šta interesantno prenijeti neka "quota" i prekopira text.

:DA:
Kleveta označava ogovaranje, omalovažavanje, vrijeđanje časti ili davanje izjave u kojima tvrdi neistine iako zna da su neistinite s ciljem stvaranja negativne slike o pojedincu.
Kouga Gennosuke
Hoće i on da bude cool

Post by Kouga Gennosuke »

Može li mi neko pojasniti zašto kod vas na početnoj stranici na logotipu još uvijek pada snijeg :djavo :djavo
Semir!
-----
-----

Post by Semir! »

Kouga Gennosuke wrote:Može li mi neko pojasniti zašto kod vas na početnoj stranici na logotipu još uvijek pada snijeg :djavo :djavo

Zima brate :D
Merso oprosti !!!
Denis!
Disciplinska komisija
Disciplinska komisija

Post by Denis! »

Dok ne predje 40C, kod nas je decembar :D
Vedran Puljić
Johannes
FKS U SRCU

Post by Johannes »

Image

Nikad mi se nije dalo pisati, a muci me dugo :D Zasto sat na forumu kasni 50tak minuta? Jel moguce to ispraviti?

Sent from my LG-P760 using Tapatalk
Ordem e Progresso
hordas'87
FKS U SRCU

Post by hordas'87 »

Pa nije postavljeno vrijeme k'o u BiH vjerovatno :p
Kleveta označava ogovaranje, omalovažavanje, vrijeđanje časti ili davanje izjave u kojima tvrdi neistine iako zna da su neistinite s ciljem stvaranja negativne slike o pojedincu.
Johannes
FKS U SRCU

Post by Johannes »

Postavljeno je, nije do toga :/

Sent from my LG-P760 using Tapatalk
Ordem e Progresso
Locked